Predivan čin mostarske mladosti: Školarci donirali kosu za izradu perika za oboljele od karcinoma

FOTO: FENA/BRANKA SOLDO

Za donaciju kose ove se godine prijavilo oko 40 učenika, a organizatori su kazali kako su ponosni

FENA | 18. OŽUJKA 2023. | 19:04

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), u suradnji s učenicima Srednje politehničke škole Mostar, organizirali su akciju "Bald for a Cause" u svrhu prikupljanja donacija za podršku radu Udruge "Novi Pogled" te doniranja kose za izradu perika u okviru projekta "Moja kosa, tvoja kosa".

Uz prikupljanje pomoći za podršku oboljelima od raka dojke i njihovim obiteljima tijekom i poslije liječenja, cilj ove inicijative je i podizanje svijesti zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.

Kosa koju su donirali učenici bit će usmjerena udruženju "Srce za djecu" u Sarajevu i koristit će se za izradu perika u okviru projekta "Moja kosa, tvoja kosa".


40 učenika se prijavilo za donaciju

Za donaciju kose ove se godine prijavilo oko 40 učenika, a organizatori su kazali kako su ponosni jer su se učenici okupili u puno većem broju nego prošle godine.

- Naši učenici danas doniraju kosu, ali istovremeno prikupljaju donacije za udruženje 'Novi pogled' u znak zahvalnosti i podrške njihovom radu. Danas su s nama prijatelji iz Srednje politehničke škole, frizerski smjer, koji su se pobrinuli za implementaciju i aktivnosti šišanja te doniranja kose – kazala je Adla Velagić-Ćurić, koordinatorica za odnose s javnošću i komunikacije UWC-a Mostar.

Ovaj događaj je održan i prošle godine u Mostaru kada je prikupljeno preko 3000 eura za podršku radu udruženja "Novi Pogled".

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.