Poznato je tko će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Širokog Brijega, maloprije su odlučili

FOTO: BILD.BA/IVAN CRNJAC

Odlučeno u četvrtak navečer

BILD.BA | 25. TRAVNJA 2024. | 20:41

Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a BiH u Širokom Brijegu, u četvrtak navečer, odlučeno je da će kandidat te stranke za gradonačelnika Širokog Brijega biti Ivo Pavković.

To je za portal Bild.ba potvrdilo više članova stranke koji su nazočili tom sastanku.

Odluka je podržana jednoglasno. Pavković je dugogodišnji djelatnik Gradske uprave u Širokom Brijegu. Trenutno je pomoćnik aktualnog gradonačelnika Mire Kraljevića i šef odsjeka za gospodarstvo u Službi za gospodarstvo toga grada.


Već jednom nelegalno biran

Na unutarstranačkim izborima Pavković je izabran za predsjednika Temeljnog ogranka HDZ-a BiH Trn na izborima koji nikada nisu održani, a o čemu smo više puta pisali.

Osim Trna na kojem nije ni bilo izbora, aktualno vodstvo HDZ-a u Širokom Brijegu održalo je nelegalne izbore i u mnogim drugim temeljnim ograncima na području Grada.

Pojedinci iz stranke nam se već javljaju i kažu kako će aktualni Gradski odbor HDZ-a BiH mijenjati vodstva temeljnih gdje god kandidat Pavković i izvjesni budući gradonačelnik ne bude smio doći.

Pavković dolazi iz takozvane "Mirine struje" u Gradskom odboru stranke tako da se ova odluka ukratko može sažeti u onu - Sjaši Kurta da uzjaši Murta.

Nema, dakle, u Širokom Brijegu očito promjene. Ista stranačka grupacija koja je prije nepunih godinu dana izvršila makinacije na unutarstranačkim izborima, sada je izabrala svog kandidata za gradonačelnika.

Spekuliralo se u gradskim kuloarima o tome i da bi se kandidirati mogao Tomislav Zelenika, dugogodišnji član te stranke i trenutni djelatnik u Zavodu za poljoprivredu pri Županiji, a što će se sada događati - ostaje da se vidi.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.