Poznato je kada papa izlazi iz bolnice, čeka ga naporan raspored pred Uskrs

Tjedan uključuje naporan raspored obreda i ceremonija koje mogu biti fizički iscrpljujuće, uključujući noćnu procesiju na Veliki petak

HINA | 31. OŽUJKA 2023. | 12:48

Papa Franjo napustit će bolnicu sutra i mogao bi sudjelovati u svim obredima Uskrsnog tjedna, rekao je danas visoki kardinal talijanskoj novinskoj agenciji Adnkronos.

Osamdesetšestogodišnji Papa, koji pati od niza bolesti, odvezen je prije dva dana u rimsku bolnicu Gemelli nakon što se žalio na teškoće s disanjem.

Međutim, Vatikan je u četvrtak rekao da mu je već puno bolje nakon početka liječenja antibioticima i da će vjerojatno biti pušten za nekoliko dana.


"Prema informacijama koje imam, sutra će napustiti Gemelli", rekao je u petak dekan kardinalskog kolegija Giovanni Battista Re. "Tako bi mogao voditi sve obrede Velikog tjedna", rekao je Re.

Veliki tjedan, koji počinje Cvjetnicom 2. travnja, vodi do najvažnijeg događaja u kršćanskom kalendaru, Uskrsne nedjelje 9. travnja.

Tjedan uključuje naporan raspored obreda i ceremonija koje mogu biti fizički iscrpljujuće, uključujući noćnu procesiju na Veliki petak oko rimskog Koloseja.

Re je rekao da je dogovoreno da Franju u svakom od ovih slavlja podupire kardinal te da će kardinal preuzeti brigu o dužnostima na oltaru.

Ranije u petak, izvor iz Vatikana rekao je da je Papa proveo drugu mirnu noć u bolnici, što je još jedan znak da se dobro oporavlja od infektivnog bronhitisa.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.