Poznati youtuber je postao europarlamentarac: Otkrio kolike plaće primaju, te koje sve privilegije imaju

PHILIPPOS CHRISTOU

Snimio je video u sobi za sastanke zakonodavnog tijela EU i objavio ga na TikToku.

BILD.BA | 9. SRPNJA 2024. | 17:14

Dvadesetčetverogodišnji YouTube bloger Phidias Panayiotou, koji je izabran kao neovisni europarlamentarac s Cipra, otkrio je koliko novca mjesečno primaju europarlamentarci.

Snimio je video u sobi za sastanke zakonodavnog tijela EU i objavio ga na TikToku. Panayutu je rekao da kao europarlamentarac mjesečno prima 8.000 eura "u džep". 8.000 u džep Uz plaću, da svaki dan kada dođe u Sabor i upiše se u poseban registar, dobije još 350 eura. Dodatnih 30.000 mjesečno europarlamentarac dobiva za plaće svog tima, a još 5.000 mjesečno – za ured u svojoj zemlji.

Dobiva i 4.000 eura za PR kampanju svojih aktivnosti u Europskom parlamentu. Dodatnih 10.000 eura mjesečno plaća se za pozivanje ljudi u Europski parlament, i objašnjavati im što rade zastupnici. "Također imam vozača ovdje u Bruxellesu, karte u poslovnoj klasi za povratak u svoju zemlju", rekao je Panagioti.

Svoje pratitelje upitao je jesu li premalo plaćeni ili preplaćeni, a većina odgovora nije išla na ruku europarlamentarcima. Komentatori su odgovarali: "To se zove korupcija", "Vi ste jako preplaćeni", "Znači, dobivate 60.000 eura mjesečno da pravite pakao od svijeta? Lijepo", "Ovo je puno i nepravedno u usporedbi s ljudima koji marljivo rade", " Kakva šteta, ovo je smiješno'', ''Znate, političarima treba dati velike plaće da ne primaju mito'', ''Dosta je ne podmititi se'', ''Previše s obzirom da samo sjede''... Jedan sljedbenik Panagiotija napisao je kako on na jugu Italije živi sa 600 eura mjesečno.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.