Požari haraju Posušjem i Širokim Brijegom! Gorjelo i kod poznatog svadbenog salona

Požar je zahvatio hrastovu šumu i nisko raslinje, a zbog nepristupačnosti terena požar je ostao aktivan.

BILD.BA | 2. VELJAČE 2024. | 12:27
IZVOR: HMS

Vatrogasna jedinica Grada Široki Brijeg obilazila je i jutros požarište u naselju Knešpolje u Širokom Brijegu koje je zbog nepristupačnosti terena ostalo aktivno od jučer, a gdje je izgorjela veća površina rastinja.

Kako je navedeno iz Federalne uprave civilne zaštite, spomenuta vatrogasna jedinica imala je intervenciju na gašenju požara otvorenog prostora na lokalitetu Knešpolje u vremenu od 17.30 do 19 sati. Požar je zahvatio hrastovu šumu i nisko raslinje, a zbog nepristupačnosti terena požar je ostao aktivan.

Dodatno, od 19.15 do 20.30 sati dva vatrogasca PVP-a Široki Brijeg obilazili su požarište, a kako je priopćeno opožarena je veća površina rastinja.


Prema informacijama dežurnog operativca u Operativnom centru Široki Brijeg na spomenutom lokalitetu jutros nema izdimljavanja ni otvorenog plamena.

Vatrogasna jedinica općine Posušje također je imala intervenciju na gašenju požara otvorenog prostora u vremenu od 13 do 15.30 sati, na lokalitetu Kukići.

Kako se navodi, opožareno je cca 10 hektara hrastove i borove šume.

U intervenciji gašenja sudjelovala su tri vatrogasca PVP-a Općine Posušje s jednim vatrogasnim vozilom i naprtnjačama. Požar je ugašen u 15.30 sati.

Nadalje, od 15.30 do 16.45 sati, došlo je do požara kod svadbenog salona “Viktorija” na površini cca 1 hektar, gdje je gorjela trava.

U intervenciji su sudjelovala dva vatrogasca PVP-a Općine Posušje s jednim vatrogasnim vozilom.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.