Postanite dio hrvatske komponente Oružanih snaga BiH, evo kako

ILUSTRATIVNA FOTKA, NEMA VEZE S TEKSTOM
FOTO: BILD.BA/IVAN CRNJAC

Mnogi su dakle benefiti koji se dobivaju uključivanjem u Oružane snage BiH

BILD.BA | 24. OŽUJKA 2023. | 21:48

Biti vojnik način je života i prije svega častan poziv. No s druge strane, brojni su benefiti od toga.

Naime, Ministarstvo obrane BiH objavilo je ovih dana nekoliko javnih natječaja za prijem na različite vojničke dužnosti u Oružanim snagama BiH. Tim povodom gosti u programu Radio Posušja bili su pripadnici Oružanih snaga BiH, podporučnik Vjekoslav Rajić, vojnik ujedno kandidatkinja za čin narednika Matea Bašić i vojnik Petar Crnogorac.

Razgovarano je o nizu tema, kao što su njihov osobni profesionalni put, sudjelovanje u više međunarodnih vježbi, o nizu Javnih natječaja za prijem na različite vojničke dužnosti u Oružanim snagama BiH.


Poziv mladima da se prijave

Sugovornici su nam opisali kako se postaje vojnik, kakve aktivnosti provode, govorili su i o besplatnom i stipendiranom školovanju u jednoj od 10 država u kojima se školuju kadeti iz Bosne i Hercegovine. Pozvali su i sve mlade zainteresirane osobe da se prijave na Javne natječaje i postanu dijelom Oružanih snaga BiH, kako bi se ojačala hrvatska komponenta.

Razgovor u cijelosti poslušajte OVDJE.

Mnogi su dakle benefiti koji se dobivaju uključivanjem u Oružane snage BiH, od odličnih primanja do brojnih obuka, profesionalnog razvoja, mogućnosti školovanja kako ovdje tako i u drugim državama, i još puno toga.

Svi koji su zainteresirani za priključivanje hrvatskoj komponenti Oružanih snaga BiH, a OVDJE mogu pronaći sve detalje Javnih natječaja, a svakako pratite ovu web stranicu jer i u idućim mjesecima također će biti objavljeni neki Javni natječaji.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Hoće li se SDA raspasti ili će se doživjeti promjene?
Raspad totalni, gotovi su
Unutarnje promjene i nova lica
Svejedno mi je
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.