Popularna influencerica zlostavljala djecu, uskraćivala im hranu i vodu, vezala ih užetom...

Franke se na sudu branila svojom neuračunljivošću.

BILD.BA | 21. VELJAČE 2024. | 08:26
IZVOR: Index.hr

Majka iz Utaha u SAD-u koja je na YouTubeu dijelila roditeljske savjete o strogom odgoju osuđena je na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djeteta, piše BBC.

Ruby Franke (42) u suzama se ispričavala na sudu. Ranije je priznala krivnju za izgladnjivanje i zlostavljanje vlastite djece. Dobila je najmanje četiri godine zatvora, a Franke će imati 30 dana za žalbu na odluku.
Na sudu je tužitelj savezne države Utah Eric Clarke rekao da je dvoje djece, u dobi od devet i 11 godina u to vrijeme, živjelo u "okruženju nalik koncentracijskom logoru" te je majku nazvao prijetnjom zajednici.

Uskraćivala im hranu i vodu, vezala ih užetom


"Djeci su redovito uskraćivani hrana, voda, nisu smjeli spavati na krevetima te su im zabranjeni svi oblici zabave", rekao je g. Clarke.

Franke se na sudu branila svojom neuračunljivošću.

"Naveli su me da vjerujem da je ovaj svijet zlo mjesto, prepun policajaca koji kontroliraju, bolnica koje ozljeđuju, vladinih agencija koje ispiru mozak, crkvenih vođa koji lažu, muževa koji nas odbijaju zaštititi i djece koja trebaju zlostavljanje", rekla je.

Frank je zajedno sa svojom poslovnom partnericom uhićena u kolovozu 2023. nakon što je njezin pothranjeni 12-godišnji sin iskočio kroz prozor kuće. Policija je rekla da je dijete potom otrčalo do susjedove kuće i tražilo hranu i vodu. Imao je ozljede od vezivanja užetom.

Uhićenja su tako označila kraj njezine kontroverzne YouTube karijere. Franke je prikupila više od dva milijuna pretplatnika na svojem kanalu koji je pokrenula 2015. godine, a na kojem je dijelila savjete o strogom odgoju.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.