Policija provodi ogromnu akciju u BiH i Sloveniji, najavljeno uhićenje više od 50 ljudi 

FOTO: PHOTO BY EV ON UNSPLASH

Kako je navedeno u priopćenju, akcija je usmjerena protiv osoba koje su se bavile organiziranim kriminalom

HINA | 21. OŽUJKA 2023. | 13:18

Policijske agencije u BiH i Sloveniji danas su započele zajedničku akciju usmjerenu protiv pripadnika mreže organiziranog kriminala koja djeluje u obje zemlje, potvrdili su tijekom dana dužnosnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Kako je navedeno u priopćenju, akcija je usmjerena protiv osoba koje su se bavile organiziranim kriminalom i pranjem novca.

U akciji pod kodnim nazivom "ATM" na meti policijskih pretraga je 30 lokacija u obje države, a policija u BiH pretražuje 13 lokacija na području Sarajeva i Zenice. Pod sumnjom za različita kaznena djela našlo se više od 50 osoba i za sve njih izdani su nalozi za uhićenje.


"U tijeku su i aktivnosti u prikupljanju podataka o novčanim sredstvima koja osumnjičene osobe posjeduju na računima banaka i u sefovima", navedeno je u priopćenju. Policije u BiH i Sloveniji akciju provode uz koordinaciju i suradnju agencije EU za pravnu pomoć Eurojust, a istragu zajednički vode državna tužiteljstva u Sarajevu i Ljubljani.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.