Policija objavila detalje ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku! Otac shrvan: ‘Sine dragi neka te čuvaju anđeli na nebu’

Ubojica ima jako mračnu prošlost

BILD.BA | 25. VELJAČE 2024. | 11:38

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje ubojstva 22-godišnjeg Luke Bančića za kojeg je prijavljen 31-godišnji Ante Ruščić, ovisnik koji ima podeblji dosje. Podsjetimo, Ruščić i njegov brat su se u subotu malo nakon ponoći sukobili s Bančićem u Ulici Domovinskog rata.

Ruščić je otrčao kući po veliki kuhinjski nož, vratio se i ubo Bančića u prsa koji je umro na putu za bolnicu. U bolnici su ga pokušali reanimirati 40 minuta, ali bezuspješno. Ruščić je predan pritvorskom nadzorniku, a danas će ga ispitati u Državnom odvjetništvu.

Splitom danas kruži uznemirujuća snimka, snimljena neposredno nakon strašnog događaja, a koja je snimljena s prozora zgrade pred kojom se dogodilo ubojstvo. Na snimci se vidi kako 31-godišnji osumnjičeni ubojica ostaje stajati s velikim nožem u rukama, dok mladić kojeg je ubo u prsa leži pod njim na tlu. U pozadini se čuje da netko viče ‘”zovi hitnu”.
Pronašli nož u stanu ubojice Policija je poslije u stanu ubojice pronašla nož kojim je ubijen nesretan mladić. Ukupne je dužine 37 centimetara, a sama oštrica noža je 24 centimetra. Uhićeni u policiji nije govorio ništa, a po službenoj dužnosti ga brani splitski odvjetnik Darko Stanić koji nije htio davati izjavu.

Policija je uz dva starija brata privela i trećeg brata osumnjičenog, Ivana, ali su ga ubrzo i pustili. Sumnjali su da je i on sudjelovao u sukobu koji je nastao kada su braća od skupine mladića tražili novac.Od nesretnog Luke se u subotu na društvenim mrežama oprostio otac. Njemu i supruzi 22-godišnjak je bio jedino dijete. “Sine dragi neka te čuvaju anđeli na nebu”, napisao je neutješni otac.

Kako je došlo do ubojstva?

Sumnja se da je svađa krenula nakon što je 22-godišnjak odbio braći dati novac, no za sada se slučaj ne vodi kao ubojstvo iz koristoljublja. Ljudi koji poznaju braću kažu da žive u jako lošim uvjetima i da su slučaj za Centar za socijalnu skrb. Sva tri brata imaju problema s drogom i uglavnom na ulici žicaju novac od prolaznika.

Sukob je započeo ispred zgrade u kojoj braća stanuju u Ulici Domovinskog rata. Žrtva je tada još bila u društvu trojice prijatelja. No, nakon nekog vremena, došlo je do sukoba s dvojicom braće koji metar dalje, na trgu pred hotelom Corner. Navodno se prije toga i udaljio, ali se potom vratio.

U jednom trenutku najstariji brat je otišao po nož u stan u kojem žive. Njime je zadao više teških rana mladiću koji je pokušao pobjeći uz Mažuranićevo šetalište. Po dolasku policije ubojica se opirao uhićenju. Kada je uveden u službeno vozilo, glavom je udarao u žičanu pregradu u vozilu i urlao na sav glas.Mladić je bio sportaš

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, ubijeni mladić bio je nogometaš kluba u blizini Splita, a novac je zarađivao radeći u teretani svog strica. Poznanici kažu kako je bio jako dobar mladić, što se ne bi moglo reći za ubojicu.

“Njegov stric je igrao nogomet u jednom hrvatskom prvoligaškom klubu i u Njemačkoj, a mali je bio golman i to dobar. Ne znam je li još uvijek bio aktivan, ali sam ga viđao da zna voditi treninge u toj teretani. Ono obučeš ronilačko i trčiš na traci pa onda razni tretmani strujom i tako, za dva mjeseca ti se preporodi tijelo. Momak je vodio smjenu u teretani”, govori jedan Splićanin koji je poznavao pokojnog mladića za Slobodnu Dalmaciju.Ubojica ima mračnu povijest

Ante R. (31) koji je nožem usmrtio mladića, pogodivši ga u desni dio toraksa, i nije baš tako bezazlen kako su susjedi rekli jutro nakon ubojstva i njegova priča nije bila samo na razini žicanja love po ulici i štekatima.

“Odrastao je po domovima. Pa Slobodna Dalmacija je prvi put o njemu pisala 2004. još dok je bio štićenik Doma na Brdima. Pušten je za praznike kući, a onda se udaljio iz roditeljskog stana te su ga našli nakon dva tjedna. Bio je u Domu u Zadru također, tamo smo čuli da je 2011. imao neku tučnjavu, da je prebio nekoga štićenika, tako smo čuli”, govore dvojica poznanika ovog 31-godišnjaka.

“Divljao je on, čini se, i u siječnju prošle godine, baš u ulici Domovinskog rata gdje u blizini živi, kada je šetao s metalnom šipkom i udarao njome po zidovima te vrijeđao prolaznike, a mislim da je u desetom mjesecu u Interšparu prebio tamošnjeg zaštitara. Znamo da je više desetaka puta uhićivan zbog tuča, razbojničkih krađa, narušavanje javnog reda i mira, droge… Ma ima toga preko tridesetak slučajeva, a koliko je odležao ne znamo jer nama se čini da nikada nije odlazio s ulice”, rekoše njegovi poznanici.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.