Pogledajte koje kadrovske odluke je Plenkovićeva vlada donijela na zatvorenom dijelu sjednice!

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2023. godinu

HINA | 7. LIPNJA 2023. | 16:46

Vlada je u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice, među ostalim, utvrdila stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara Europske unije te prihvatila Godišnji obračuna strateških robnih zaliha s Izvješćem o upravljanju za 2022. godinu.

Utvrđena su stajališta za sastanke Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), 8. i 9. lipnja 2023., Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, u formatu ministara zapošljavanja i socijalne politike (EPSCO Employment, Social), 12. lipnja 2023. te Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača, u formatu ministara zdravstva (EPSCO Health), 13. lipnja 2023.

S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, napominje se u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.


Vlada je donijela Odluku o prihvaćanju Godišnjeg obračuna strateških robnih zaliha s Izvješćem o upravljanju za 2022. godinu te Odluku o otpisu robe i rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Ravnateljstva za robne zalihe, po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2022. Točke su označene stupnjem tajnosti "vrlo tajno" te ih iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti.

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, provedbi Nacionalnog programa reformi te o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2023. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Što se tiče kadrovskih pitanja, donesen je Zaključak kojim se Skupštini društva Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. predlaže izbor Sande Šimić Petrinjak, Zdravka Janića i Miljenka Radnića za članove Nadzornog odbora toga društva, temeljem provedenog postupka za izbor članova Nadzornog odbora, na razdoblje od četiri godine.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.