Pogledajte kako napreduju radovi na Južnoj obilaznici Mostara i kada se očekuje kraj projekta

Na ovoj dionici izgrađen je vijadukt 'Marijanovića Draga' dug 200 metara s visinom stubova preko 30 metara.

BILD.BA | 9. VELJAČE 2024. | 08:59
IZVOR: Večernji.ba

Na ovoj dionici izgrađen je vijadukt "Marijanovića Draga" dug 200 metara i s visinom stubova preko 30 metara slovi za najzahtjevniji objekt u izazovnom svladavanju Kobilovače, uz probijanja brda za izgradnju najvećeg tunela Novi u BiH, vrijednog 25 milijuna KM

Izgradnja Južne obilaznice Mostara koja u potpunosti mijenja pogled na dolinu Neretve probijajući se uspješno kroz tvrdi hercegovački kamen trebala bi se završiti ove godine i povezati s autocestom na Koridoru Vc.

Ova moderna prometnica gradi se punom parom, a prizore radova koji se izvode na izgradnje mostarske obilaznice M6.1 i izgradnje dionice Miljkovići-Rodoč - veza na M-17, Tunel Novi podijelila je širokobriješka kompanija Hering čiji radnici realiziraju priču o kojoj se sanja desetljećima.


Na ovoj dionici izgrađen je vijadukt "Marijanovića Draga" dug 200 metara i s visinom stubova preko 30 metara slovi za najzahtjevniji objekt u izazovnom svladavanju Kobilovače, uz probijanja brda za izgradnju najvećeg tunela Novi u BiH, vrijednog 25 milijuna KM.

Tunel Novi, dug 900 metara od ljeta 2022. godine probijaju širokobriješka kompanija Hering i kompanija Azvirt iz Azerbejdžana, dok nadzor provodi domaći konzorcij IGH i Integra iz Mostara i Divel iz Sarajeva, prenosi Klix.ba.

Izgradnja tunela financira se kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a radovi bi trebali biti završeni do kraja ljeta ove godine.

Istodobno, radove koji su počeli u prosincu prošle godine, na izgradnja pristupne ceste Varda - Rodoč, u dužini od 2.700 metara, vrijedne 2.480.400 maraka, izvode građevinske kompanije Putovi d.o.o. Grude, koji po ugovoru sa Gradom Mostarom podrazumijevaju rekonstrukciju prometnice i treba okončati u ovoj godini.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.