Plenkovićev ministar se obrušio na Milanovića: ‘Nečuveno, to je zavist i ljubomora’

FOTO: FACEBOOK

Kaže da svojim porukama šteti i narušava kredibilitet vlade

BILD.BA | 25. PROSINCA 2023. | 11:53
IZVOR: HINA

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman je ustvrdio da je nečuveno da hrvatski predsjednik Zoran Milanović zloupotrebljava božićne blagdane da bi poslao krivu poruku i anulirao sve što je hrvatska Vlada predanim radom ostvarila u sedam godina.

Ne znam na koju je državu mislio, ali ovo je do sada nečuveno, u 30 i više godina hrvatske državnosti da predsjednik države ovako zloupotrebljava blagdanske, Božićne trenutke, kako bi poslao krivu poruku i obmanuo javnost, kako bi anulirao sve što je hrvatska vlada mukotrpnim radom, pregalaštvom i predanim radom ostvarila u ovih sedam godina”, komentirao je Grlić Radman Božićnu poruku predsjednika Milanovića.

Na pitanje novinara misli li da je predsjednik Milanović u kampanji, odgovorio je da je to “zavist i ljubomora”.


“Mislim da je to zavist i ljubomora koju ne može kontrolirati. Pogledajte, čovjek je bio premijer u jednom razdoblju i te katastrofalne četiri godine još prate ovu Vladu”, ustvrdio je u izjavi uoči Božićne mise u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu.

Upitan ne misli li da je išta utemeljeno kad predsjednik upozorava na korupciju i nejednakost pred zakonom, Grlić Radman je ustvrdio da predsjednik “negira činjenice” i “govori temeljem osjećaja”.

“On govori temeljem osjećaja, on negira činjenice, apsolutno negira činjenice. On govori čisto iz vlastitog osjećaja mržnje, zavisi i ljubomore, to ga prati. On je u petoj godini mandata, recite mi što je napravio, neki susret koji je napravio bilo gdje, putuje li po Europi i demokratskim zemljama, pogledajte kako ga doživljava demokratski svijet, nije osudio rusku agresiju nije dozvolio treniranje i obučavanje ukrajinskih vojnika, to su zapravo sve države članice EU učinile, znači podršku Ukrajini”, ocijenio je.

“Čovjek koji jako puno šteti hrvatskoj vanjskoj politici, diplomaciji i općenito svojim porukama šteti i narušava kredibilitet vlade. I općenito, šteti jako”, zaključio je Grlić Radman.

Predsjednik Milanović je u Božićnoj poruci, uz ostalo istaknuo da u svjetskom poretku, koji se dramatično mijenja pred našim očima, brige hrvatskog naroda malo koga zanimaju. Rekao je i da posebno smeta ravnodušnost za brige hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini čija se jednakopravnost i konstitutivnost – zajamčena Daytonskim sporazumom – pokušava omalovažiti, pa i ukinuti. Upozorio je i da mnogima u Hrvatskoj nedostaje socijalna sigurnost, ali najviše smetaju nepravda i korupcija te da je odgovornost sviju, a najviše izvršne državne vlasti, da zvučne blagdanske poruke koje slušamo budu pretočene u stvarnost i da se ljudi u Hrvatskoj mogu istinski radovati boljem životu i pravednijem društvu.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nije želio komentirati Božićnu poruku predsjednika Milanovića rekavši da je Božić vrijeme kada najbolje u ljudima treba doći u prvi plan i kada trebaju pokazati svoji najbolju stranu jer je Božić uvijek vrijeme radosti, iščekivanja, vrijeme puno onog najljepšeg i najboljeg u ljudima.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.