Plenković tvrdi da Milanović nanosi štetu Hrvatskoj: 'Predsjednik vulgarizira cijeli politički dijalog u Hrvatskoj'

FOTO: FACEBOOK/HDZ

Optužio je predsjednika Zorana Milanovića za nanošenje 'štete' Hrvatskoj na vanjskopolitičkom planu. Dodao je kako Milanović 'vulgarizira cijeli politički dijalog u Hrvatskoj'.

BILD.BA | 1. RUJNA 2023. | 13:36

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković najavio je kako će izbori "biti u redovitom roku". Pojasnio je proceduru za određivanje dana izbora.

- Nisam čuo njegovu izjavu. Izbori će biti u redovitom roku. Treba podsjetiti kako to funkicionira u Hrvatskoj. Izbori se održavaju između 30. i 60. dana nakon što se raspusti Sabor. Po načelu nekakvog oportuniteta, mi se u to ne miješamo, koja od četiri nedjelje će biti, nama je u načelu uvijek svejedno, rekao je.

Optužio je predsjednika Zorana Milanovića za nanošenje "štete" Hrvatskoj na vanjskopolitičkom planu. Dodao je kako Milanović "vulgarizira cijeli politički dijalog u Hrvatskoj".


- On govori toliko nesuvislih teza, od imenovanja u diplomaciji do štete našim državljanima u grčkim pritvorima pa do proruskih stavova zadnjih godinu i pol dana da se mahom moramo baviti popravljanjem te štete. Za razliku od svih ljudi koji imaju manju odgovornost, a Milanović ima nedvojbenu manju odgovornost jer ima vremena koliko god hoće, ide okolo i priča što god hoće, ne pretjerano odgovorno. Stalno nam snižava kulturu i razinu političkog dijaloga. Nažalost je pridonio (tome) da vulgarizira cijeli politički dijalog u Hrvatskoj, zaključio je.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.