Plenković provocira Putina: 'On je najveći poticatelj proširenja Europske Unije'

FOTO: PIXSELL

Hrvatski premijer sudjeluje u Bukureštu na radnoj večeri EU lidera.

BILD.BA | 3. TRAVNJA 2024. | 19:38
IZVOR: HINA

Ruski predsjednik Vladimir Putin najveći je poticatelj proširenja Europske unije, kazao je u srijedu u Bukureštu hrvatski premijer Andrej Plenković, istaknuvši da se Ukrajina, Moldova i Gruzija ne bi približile Europskoj uniji da nije bilo ruske agresije na Ukrajinu.

"Tema proširenja je stalno na dnevnom redu. Najveći poticatelj proširenja je Putin. Da nije bilo ruske agresije na Ukrajinu, ne bi danas niti Ukrajina dobila status kandidata i odluku o otvaranju pregovora, kao i Moldova, a Gruzija status kandidata", kazao je Plenković novinarima u Bukureštu.


Nestabilnost je u našem susjedstvu

Hrvatski premijer sudjeluje u Bukureštu na radnoj večeri EU lidera na temu savjetovanja o Strateškom planu EU-a za razdoblje 2024. – 2029.

Domaćin radne večer je predsjednik Rumunjske Klaus Iohannis, a uz Plenkovića sudjeluju i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, premijer Belgije Alexander De Croo i mađarski premijer Viktor Orban.

Putinu se ovo neće svidjeti: NATO počeo planirati veću ulogu u pomoći Ukrajini

Snaženje europskog gospodarstva, socijalne teme, jačanje sigurnosti, uključujući i sigurnost granica, obrambene sposobnosti Unije i sl., neke su od tema o kojima se razgovara u Bukureštu, kazao je Plenković.

"Nestabilnost je u našem najneposrednijem susjedstvu i zato moramo pronaći zajedničke mehanizme i prioritete kako djelovati u idućih pet godina", istaknuo je Plenković.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.