Plenkijeva vlada daje milijun eura za jedan projekt bh. Hrvata, pogledajte o čemu je riječ

FOTO: CROPIX

Nadbiskup Vukšić naglasio je kako je obrazovanje važan dio poslanja Crkve.

FENA | 20. SVIBNJA 2023. | 10:43

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas potpisao je s nadbiskupom vrhbosanskim mons. Tomom Vukšićem i ravnateljem Katoličkog školskog centra u Travniku don Željkom Marićem donaciju za obnovu zgrade KŠC-a u Travniku.

Za prvu fazu Vlada RH izdvojit će 350.000 eura, dok će ukupno za obnovu koja će koštati oko sedam milijuna eura, Vlada RH izdvojiti nešto više od milijun eura.

“Drago mi je što je Vlada RH prepoznala važnost ovog centra i nedavno je na sjednici Vlade obnova Centra stavljena u red strateških važnih projekata za Hrvate u BiH. Bit ćemo tu i ukazivati ne samo na važnost ovog centra i važnost obrazovanja, nego i na važnost Katoličke crkve u cjelokupnom životu BiH. Bit ćemo kao i dosad partner u svemu onome što unaprjeđuje položaj Hrvata”, rekao je Milas.


Marić je kazao kako je put do povratka zgrade bio težak.

“Put je bio iznimno težak, ali ja bih rekao iznimno smo ponosni što smo došli do ove točke. Jako smo se napatili dok smo dobili ono što je naše, ali nismo odustali od naše misije”, kazao je Marić.

Nadbiskup Vukšić naglasio je kako je obrazovanje važan dio poslanja Crkve.

“Obrazovanje je jedna od važnih zadaća Crkve u BiH. U prošlom režimu ljudi su zaboravili da je i obrazovanje poslanje Crkve”, rekao je mons. Vukšić.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.