Pitoreksni restoran koji će vas ostaviti bez teksta, a i more i planina su nadohvat ruke

FOTO: RESTORAN MAŠIĆ, DRUŠTVENE MREŽE
ČITATELJI OCIJENILI
5

Dobru hranu možete zaliti nekim od sokova ako baš ne držite do sebe o čemu nismo ni razmišljali

PARTNERSKA OBJAVA | 11. TRAVNJA 2023. | 18:48

Ide li vam u zadnje vrijeme pomalo na živce što su kafići sve više i više jedan nalik na drugi, a slično je i sa restoranima? Znate one TikTok fora videe kad lik reže kobasicu pa nabraja koliko košta u kakvom restoranu? Smetaju li vam malo oni čudni ukrasi po tanjurima i to što je sve, doslovno, nalik na nešto što ste vidjeli?

I nama to ide na živce. Ako se slažete s nama i time da sve što je mainstream i nije tolika fora, nastavite čitati tekst. Ako ste u drugom timu, nemojte.




Restoran Mašić je toliko preslatko mjesto u srcu Rakitna, otprilike na pola puta od Posušja do Blidinja, a bilo da ćete se tamo naći slučajno, bilo da ste svratili na ručak nakon sprovda ili krštenja jer je obitelj odabrala ovaj restoran, ili ste došli namjerno, vjerujte nam da ćete se osjećati odlično. Fin ambijent, odlična atmosfera i hrana, prekrasan interijer koji je dovoljno moderan da se lijepo osjećate, a dovoljno svoj i sa dušom da vidite da niste svratili u jedan od onih lokala što smo ih opisali na samom početku teksta.

I u Zagrebu pisali o Mašiću

Punkufer, portal zagrebačke Nove TV koji je specijalizran za hranu i putovanja, već je pisao o ovom restoranu, a i mi smo ga odlučili posjetiti i ostali smo oduševljeni.

Popričali smo malo sa gazdama, malo s osobljem i gostima i zaključak nam se nametnuo sam. Ovo je stvarno odlično. Priča je prava obiteljska, biznis od kojeg fino žive braća, a i nekolicina susjeda od kojih se kupuju meso, krumpiri, salata... Uz restoran je naslonjena pekara koja radi odlične krušne proizvode čiji je vlasnik drugi brat, a u restoranu ćete se ugostiti bilo da volite klasiku ili nešto drukčije.

Kruh je domaći. I stvarno je odličan. Iako je pomodarstvo kako kruh treba izbjegavati, njihovom kruhu je teško odoljeti. A bogme i hercegovačkim uštipcima i mezi koji imaju poseban šmek.

Ako volite gotova starinska jela, ovdje nećete pogriješiti. Ako ste tip koji više voli lešo ili dobar grah s kobasicom, opet ste na pravom mjestu. A ako volite pečenu teletinu, svinjetinu, opet ste odabrali dobro. Bez pretjerivanja - sve je odlično, ali stvarno odlično. Ukus nekolicine nas koji smo jeli i pili kod Mašića nije lako zadovoljiti, a odavde smo otišli i više nego zadovoljni.

Fin izbor piva i vina

Dobru hranu možete zaliti nekim od sokova ako baš ne držite do sebe o čemu nismo ni razmišljali - jer - nakon što jedete nešto od ovoga iz galerije sa dna članka - bilo bi šteta piti colu ili cedevitu. Ako ste pivopija, izbor piva vas neće razočarati jer mu nije mana ni da se nalazite na Tkalči u Zagrebu ili na Rivi u srcu sezone. Kada je u pitanju vino, Mašić nudi selekciju nekoliko solidnih Rubisovih vina od kojih glava ne boli osim ako baš ne pretjerate...

Proljeće je, dolazi toplije vrijeme, a poluzatvorena terasa i otvoreni dio ispred restorana svakako će vam dobro sjesti, uz, ponovimo još jednom, izvrsnu hranu koju će vam poslužiti još izvrsnije i profesionalnije osoblje.

Cijene su vrlo pristojne i za uvjete u Hercegovini čak i jeftine. Napomenimo kako vam je Dalmacija od Mašića satak vremena, a Park prirode Blidinje otprilike pola sata.

Ako vas put navede prema Blidinju, nemojte biti pretjerano zabrinuti jer možda nećete naći mjesto u nekom od blidinjskih restorana, kod Mašića vam neće ničega nedostajati. I da. Zasigurno ćete se vraćati opet i iznova, jer se ovom restoranu, naprosto, ne može odoljeti...

Kliknite OVDJE za još fotografija i videozapisa.

















VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Vijesti, članci i tekstovi koje objavljujemo u suradnji s našim partnerima i sponzorima