Pitate li se ponekad kako žive obični ljudi? Evo podataka o inflaciji za mjesec listopad u našoj zemlji

ILUSTRACIJA
FOTO: UNSPLASH+ IN COLLABORATION WITH GETTY IMAGES

Razina cijena u BiH u listopadu u odnosu na isti mjesec prošle godine bila je viša za 2,1 posto.

FENA | 28. STUDENOG 2023. | 10:41

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u listopadu su u prosjeku bile više za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je godišnja inflacija iznosila 2,1 posto.

U listopadu u odnosu na rujan ove godine alkoholna pića i duhan u prosjeku su bili skuplji za 0,1 posto, odjeća i obuća za 1,6 posto, stanovanje i režije za 0,1 posto, a zdravstvo za 0,2 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Prijevoz je u prosjeku poskupio za 2,1 posto, obrazovanje za 0,3 posto, restorani i hoteli za 0,5 posto, a ostala dobra i usluge za 0,9 posto.


Hrana i bezalkoholna pića u listopadu u odnosu na rujsn u prosjeku su bili jeftiniji za 0,1 posto, namještaj i kućanski uređaji za 0,2 posto, komunikacije za 0,1 posto, a rekreacija i kultura za 0,4 posto.

Razina cijena u BiH u listopadu u odnosu na isti mjesec prošle godine bila je viša za 2,1 posto.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su bili skuplji za 4,9 posto, alkoholna pića i duhan za 4,6 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće za 6,9 posto, a zdravstvo za 3,2 posto. Komunikacije su u listopadu, u odnosu na isti mjesec lani, u prosjeku bile skuplje za 2,2 posto, rekreacija i kultura za 5,1 posto, obrazovanje za 2,2 posto, restorani i hoteli za 6,7 posto, a ostala dobra i usluge za 9,2 posto.

Odjeća i obuća su u prosjeku bili jeftiniji za 7,1 posto, stanovanje i režije za 2,8 posto, te prijevoz za 5,6 posto.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.