Petković je Jarnija nazvao klaunom, to će ga skupo koštati: HNS pokrenuo disciplinski postupak

Tenzije su na vrhuncu

BILD.BA | 15. VELJAČE 2024. | 20:00

Hrvatski nogometni savez pokrenuo je disciplinski postupak protiv igrača Dinama i hrvatskog reprezentativca Brune Petkovića, objavila je krovna hrvatska nogometna organizacija na svojim službenim internetskim stranicama.

Postupak je pokrenut zbog izjave Petkovića na konferenciji za medije Dinama uoči gostovanja u Sevilli protiv Betisa, u kojoj se osvrnuo na medijski istup tadašnjeg izbornika mlade hrvatske U17 reprezentacije Roberta Jarnija. Prvotno je Jarni izjavio kako će u dvoboju Betisa i Dinama biti na strani španjolskog kluba, a Petković ga je zbog toga nazvao "klaunom".

Točkom V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno je da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa.
Jarni nije mogao ne uzvratiti

U međuvremenu, HNS je protjerao Jarnija s mjesta izbornika U17 reprezentacije pa se on odlučio oglasiti i prokomentirati cijelu situaciju, ali i poručiti nekoliko riječi kapetanu Dinama Bruni Petkoviću.

"Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način? Ne trebam se opravdavati, ali čak ni bivše legende Dinama svojevremeno nisu navijale za Dinamo u europskim utakmicama, zašto bih trebao ja?", upitao je Jarni.

Naglasio je kako je bio ponosan igrač splitskog Hajduka i Betisa. "Proveo samo tamo najljepše perioda svoga života i u oba kluba sam se realizirao profesionalno i dobio ono najvažnije, iskreno poštovanje i ljubav navijača. To su emocije koje ljudsko biće s karakterom ne može i neće izbrisati", kazao je.

Dodao je kako mu je žao ako nekoga vrijeđa njegova iskrenost. "To se u normalnim društvima zove stav, koji ni na koji način ne umanjuje moj profesionalni angažman i posvećenost našoj mladoj reprezentaciji", kazao je legendarni Vatreni.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.