Papa Franjo: 'Zalažem se za to da se nađe malo ljudskosti kako bi se stvorili uvjeti za diplomatsko rješenje rata u Ukrajini'

FOTO: UNSPLASH.COM

Papa Franjo je ponovio svoje molitve za Izrael, za Palestince i za “mnoge narode uhvaćene u ratni vihor”.

BILD.BA | 26. VELJAČE 2024. | 12:24
IZVOR: Dijalog.hr

Papa Franjo u nedjelju je pozvao na diplomatsko rješenje rata u Ukrajini koje bi rezultiralo pravednim i trajnim mirom, nakon jučerašnjeg obilježavanja druge godišnjice ruske invazije.

“Toliko žrtava, toliko ranjenih, toliko razaranja, muke i suza u razdoblju koje se užasno oduljilo i kojemu se ne nazire kraj. U tom ratu ne samo da se pustoši cijela ta regija, već on pokreće globalne valove mržnje i straha”, rekao je papa Franjo u nedjeljnom Angelusu.

“Zalažem se za to da se nađe ono malo ljudskosti kako bi se stvorili uvjeti za diplomatsko rješenje u potrazi za pravednim i trajnim mirom”, rekao je Sveti Otac.
Čelnici grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta, G7 u subotu su obećali da će i dalje ostati uz ratom iscrpljenu Ukrajinu.


Nekoliko zapadnih čelnika u subotu je posjetilo Kijev da bi ondje iskazali solidarnost s Ukrajinom na drugu godišnjicu ruske invazije.

Papa Franjo je ponovio svoje molitve za Izrael, za Palestince i za “mnoge narode uhvaćene u ratni vihor”.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.