Papa Franjo je razbjesnio LGBT zajednicu: Navodno ih je nazvao vrlo pogrdnim izrazom

FOTO: REUTERS

Papa Franjo (87) do sada je zauzimao otvoreniji pristup LGBT zajednici.

BILD.BA | 28. SVIBNJA 2024. | 12:41

Papa Franjo upotrijebio je vrlo pogrdan izraz prema LGBT zajednici dok je na zatvorenom sastanku s talijanskim biskupima ponovio da homoseksualcima ne bi trebalo dopustiti da postanu svećenici, izvijestili su talijanski mediji. Vatikan je za sada bez komentara.

La Repubblica je svoju priču pripisala nekolicini neimenovanih izvora, dok je Corriere della Sera naveo da ju je poduprlo nekoliko neimenovanih biskupa koji su sugerirali da papa, kao Argentinac, možda nije shvatio da je talijanski izraz koji je upotrijebio uvredljiv.

Web stranica za političke tračeve Dagospia prva je izvijestila o tom slučaju koji se navodno dogodio 20. svibnja kada je Talijanska biskupska konferencija otvorila četverodnevnu skupštinu zatvorenim sastankom s papom.Do sada je zauzimao otvoreniji pristup

Papa Franjo (87) do sada je zauzimao otvoreniji pristup LGBT zajednici.

Na početku svog papinstva 2013. je rekao: “Ako je osoba gay i traži Boga i ima dobru volju, tko sam ja da sudim?”, dok je prošle godine dopustio svećenicima da blagoslivljaju članove istospolnih parova, što je izazvalo značajnu konzervativnu reakciju.

Papa upozorava vjernike: Zbog jedne stvari posebno se spominje Međugorje

S druge strane, na susretu s talijanskim biskupima 2018. rekao im je da pažljivo provjeravaju kandidate za svećenike i odbiju sve moguće homoseksualce.

U dokumentu iz 2005., objavljenom pod Franjinim pokojnim prethodnikom Benediktom XVI., Vatikan je rekao da Crkva može primiti u svećeništvo one koji su jasno “nadvladali homoseksualne sklonosti” tijekom najmanje tri godine.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.