Ozbiljna Dodikova najava: MUP će formirati posebnu službu za nadgledanje granice, ovo miriše na samostalnost RS

FOTO: FENA/HAZIM ALJOVIĆ

On je rekao kako će biti ponuđena i izjava o samostalnosti RS.

FENA | 21. TRAVNJA 2023. | 17:19

Na sastanku povodom zauzimanja jedinstvenog stava o imovini na kojem su danas u Banjoj Luci prisustvovali predstavnici koalicije okupljene oko SNSD-a i predstavnici SDS-a, potvrđen je nacrt izjave.

Ta izjava će se, po riječima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, tijekom vikenda razmatrati na različitim stranačkim sastancima.

"Zakazali smo u ponedjeljak u 15 sati u Narodnoj skupštini Republike Srpske da potpišemo ovu izjavu i da se obratimo javnosti povodom odredbi koje se ovdje navode", rekao je Dodik novinarima poslije sastanka na tiskovnoj konferenciji.


Dodao je da će nacrt izjave biti dostavljen predstavnicima političkih stranaka koje danas nisu bile prisutne na sastanku "kako bi i oni ocijenili da li to valja i da priđu zajedno cijeloj koaliciji".

RS je, kako je kazao, odlučna da pitanje imovine neće biti razmatrano u Zastupničkom domu parlamenta BiH "jer bi to značilo da je titular imovine BiH, što nije točno".

Predsjednik RS je dodao da će krajem idućega tjedna zakazati i sjednicu NSRS kako bi donijeli odluku o povlačenju sudaca iz Ustavnog suda BiH.

"Danas smo se dogovorili i da se u okviru MUP-a formira posebna služba po pitanju entitetske granice i nadzora granice. Dogovorili smo se da ćemo donijeti odluku da se u proračunu nađe novac za plaće ljudima koji rade u nekim agencijama nelegalnim kao što je Agencija za lijekove BiH. To će ići sukcesivno", rekao je Dodik.

On je rekao kako će biti ponuđena i izjava o samostalnosti RS.

Vršitelj dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević rekao je da su interes RS i državna imovina nešto najvažnije i da će dati najsnažniji odgovor iz Srpske.

"Jesmo opozicija, ali nikada nećemo biti opozicija Republici Srpskoj", poručio je Miličević.

Sastanku se nisu odazvali predstavnici PDP-a i Pokreta za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.