Ovo su tri glavna razloga zbog kojih nam je ljeti vruće spavati

ILUSTRACIJA
FOTO: UNSPLASH

Uklonite nepotrebnu posteljinu, ukrasne jastuke i deke, nabavite šire pidžame i iskoristite bilo koju vrstu ventilatora za cirkulaciju zraka

BILD.BA | 12. SRPNJA 2023. | 10:20

Obožavamo ljeto! Sunce, more, koktele, kupanje, čitanje knjige u hladu i malo više slobodnih dana, samo su neki od brojnih razloga zbog kojih jedva čekamo ljetnu sezonu opuštanja i odmora.

Ono što ljeti baš i ne volimo su trenutci sparine, vrućine i vlage zbog kojih se ne možemo naspavati.

Znamo koliko je redovit i kvalitetan san bitan za normalno funkcioniranje organizma pa u nastavku donosimo tri vrlo česte greške zbog kojih vam se spavaća soba ne hladi pa ljetne noći postaju neizdržive.


Posteljina

Ako vam je vruće za spavanje, vjerojatno koristite posteljinu neprikladnih materijala. Ljeti je potrebno nabaviti što tanje plahte i jastučnice jer su one deblje prikladnije za hladnije mjesece.

Temperatura

Ako imate slabe rashladne uređaje ili loš protok zraka, soba će vam biti vruća. Provjerite sve čimbenike koji vam podižu sobnu temperaturu jer, primjerice, tamne zavjese iako štite od svjetlosti, dižu temperaturu i zadržavaju topli zrak.

Zdravlje

Noćni znoj je drugačiji od onoga “oznojili smo se po noći”. Ako se tu i tamo znojite dok spavate, uzrok mogu biti okolišni čimbenici, poput predebele posteljine, uske pidžame i slabe cirkulacije zraka kroz sobu.

Uklonite nepotrebnu posteljinu, ukrasne jastuke i deke, nabavite šire pidžame i iskoristite bilo koju vrstu ventilatora za cirkulaciju zraka. Konstantno i cijelo noćno znojenje povezano je s nekim dubljim zdravstvenim problemom pa se svakako obratite liječniku.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.