Ovo je već klošarski: Kurti optužio pojedine Srbe za nerede na sjeveru Kosova, spomenuo i Zvezdine navijače

FOTO: FENA

Prema Kurtijevim riječima, na prosvjedima je bilo i navijača Crvene zvezde. On je rekao da su uhićeni N.E, R.M, Ž.M, I.S, S.J.

FENA | 2. LIPNJA 2023. | 17:28

Kosovski premijer Albin Kurti objavio je imena nekih od ljudi, za koje je kazao da su glavni organizatori nereda posljednjih dana, a nakon što je objavio imena priopćenjem za javnost oglasila se Srpska lista koja je navela kako ''Kurti crta mete Srbimajer ne pristaju na kršenje ljudskih prava''.

Prema njegovim riječima, glavnu ulogu u organiziranju demonstranata imaju pripadnici nelegalne formacije, takozvane ''civilne zaštite'' i bivši pripadnici Kosovske policije.

''Ovi prosvjedi su nam, usprkos svoj zlobi, poslužili da izvršimo valjane identifikacije'', rekao je Kurti u Skupštini, prenosi KoSSev.


Kurti je prvo spomenuo M.J. On je rekao da je jedan od vođa ove nelegalne formacije i da je njegova kuća ''baza za vođe nelegalne strukture'', koju je povezao sa Srpskom listom.

Pored M.J, spomenuo je i R.J, D.J, Lj.A. i A.F.

Kurti je govorio i o maskiranim ljudima. Prema njegovim riječima, sve predvodi A.F. On je rekao da je A.F. 29. svibnja pretukao Srbina u Leposaviću.

Kurti je spominjao i maskiranog N.A. (bacao molotovljeve koktele), M.Ž, D.K, J.L, N.R, braću S. i D.N, te D.K.

Za napade na KFOR, Kurti je spomenuo i V.R, D.Đ, M.Đ, M.T, M.J, P.M, D.J, N.B, M.Ž, V.B, L.V, B.T i R.A, kao i D.Š.

Prema Kurtijevim riječima, na prosvjedima je bilo i navijača Crvene zvezde. On je rekao da su uhićeni N.E, R.M, Ž.M, I.S, S.J.

''U našim je rukama sljedeća pobjeda za ustavnost. Policija ima potrebe za podrškom, dajte joj podršku. Grešku Srpske liste ne treba platiti Kosovo, već oni sami'', rekao je Kurti.

Nakon što je Kurti pročitao imena ljudi za koje kaže da su organizatori nereda na sjeveru Kosova priopćenjem za javnost oglasila se Srpska lista u kojem ističe kako Kurti crta mete Srbima jer ne pristaju na kršenje ljudskih prava.

''Jesu li rulja, profesori, liječnici, medicinske sestre, rudari, građani i politički predstavnici, kako ih je danas etiketirao Albin Kurti u skupštini? Koliko je farsa sve ono što je Kurti rekao danas u skupštini, govori i podatak da je za kriminalce i organizatore prosvjeda označio časne ljude, žene, invalide, pa čak i neke koji su u bolnici i tjednima unazad nisu na sjeveru Kosova'', stoji u priopćenju Srpske liste.

Također iz Srpske liste navode kako je današnje Kurtijevo izlaganje dokaz kako on želi ''dalju eskalaciju situacije, podizanje tenzija i sukobe, a Srbi žele mir, slobodu, nazad svoje zgrade općina i prekid progona''.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.