Ovo je mnogima bio omiljeni poslodavac, a onda su mailom otpustili tisuće radnika 

FOTO: ILUSTRACIJA

Google, koji je godinama bio rangiran kao najbolja kompanija za rad u SAD-u otpustio je tisuće radnika putem elektronske pošte

FENA | 21. OŽUJKA 2023. | 10:12

Ujutro 20. siječnja, jedan radnik Google-a morao je nazvati tehničku podršku nakon što je dobio neuobičajenu poruku o grešci kada se pokušao prijaviti na svoj radni sistem.

Menadžer drugog zaposlenog bio je na odmoru, pa se nisu imali kome obratiti kada su počele širiti glasine o otkazima.

Treći se budio zbog zahtjeva svog mališana kada je njihov telefon počeo brujati od tekstualnih poruka koje su pitale: „Jesi li siguran?“


Troje zaposlenih, koji su razgovarali sa CNN-om pod uvjetom anonimnosti, su bili među 12.000 radnika koje je Google otpustio tog dana. Iako je opseg otpuštanja bio zapanjujući, i daleko najveći u povijesti firme, način na koji su otpuštanja obavljena je zaprepastio mnoge unutar i izvan kompanije.

Google, koji je godinama bio rangiran kao najbolja kompanija za rad u SAD-u otpustio je tisuće radnika putem elektronske pošte. I to ne bilo koje radnike: višedesetljetne veterane kompanije, barem jednu zaposlenicu koja je bila na bolovanju, pa čak i radnicu sa svojim drugim djetetom, svi su otpušteni uz vrlo malo objašnjenja. Zaposleni su se mučili da utvrde tko je otpušten, a pogođeni nisu imali priliku ni da se oproste od kolega ili isprazne svoje stolove, rekli su bivši radnici za CNN.

Mnogima se Googleov pristup otpuštanjima, iako nije jedinstven, činio u suprotnosti s njegovom poznatom kulturom usmjerenom na zaposlenike. Google je godinama bio prototip kompanije koja je dobrobit svojih zaposlenika stavljala na prvo mjesto, što je činjenica gotovo jednako središnja za njen ugled u javnosti kao i njegov osnovni pretraživač.

Svojim zaposlenim je dao velike pakete kompenzacija i pogodnosti, od kancelarijskih zidova za penjanje i besplatnih gurmanskih obroka do masaža na poslu i brige o djeci. Kompanija je angažirala svoje osoblje u zajedničkoj misiji i ohrabrila ih da slobodno dijele čak i kritike na poslu. Poznat po svojoj dugogodišnjoj mantri „ne budi zao“, Google je efektivno funkcionirao sa drugim, vjerojatno sinonimnim etosom: „ne budi korporativan“.

Ali za neke bivše zaposlenike pogođene otpuštanjima, ona su bila samo najnoviji primjer promjene kulture za koju kažu da je u Googleu u toku godinama. Kultura koja je cijenila otvorenost i slavila zaposlene sve je više testirana i narušena internim skandalima, napuštanjima, sve većom pažnjom od strane javnosti, poslovnim zahtjevima i stvarnošću da je Google, usprkos najboljim naporima prethodnih lidera, ili što je vjerojatnije zbog tih napora, zapravo postao jedna veoma velika korporacija.

U intervjuima za CNN, više sadašnjih i bivših zaposlenika Googlea, uključujući nekoliko pogođenih nedavnim otpuštanjima, opisali su kompaniju čija se kultura godinama mijenjala na velike i suptilne načine, uključujući smanjene pogodnosti, smanjen pristup višem rukovodstvu i fokus na kratkoročne poslovne pobjede, a ne na dugoročnu viziju.

- Na kraju dana, a vjerojatno i na početku dana, postoji stalna posvećenost prihodima i naizgled beskonačnom rastu. I to na kraju dolazi bez ikakvog razmišljanja o dobrobiti zaposlenih - rekao je drugi zaposlenik pogođen siječanjskim masovnim otpuštanjem za CNN.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Hoće li se SDA raspasti ili će se doživjeti promjene?
Raspad totalni, gotovi su
Unutarnje promjene i nova lica
Svejedno mi je
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.