Ovako HDZ časti predsjednika: Titov gardist, udbaška pudlica, pomaže Komšiću, radi protiv Hrvata u BiH

Nije trebalo dugo čekati na odgovor iz HDZ-a. Milanovića su nazvali Titovim gardistom.

BILD.BA | 16. SVIBNJA 2023. | 17:03

Predsjednik Republike Zoran Milanović žestoko je kritizirao HDZ i Plenkovića, a najnoviji povod su prijetnje koje je dobila vlada. Milanović smatra da premijer na taj način svaljuje pozornost na sebe. Upitan o prijetnjama vladi, rekao je da za takve poslove treba imati "posebnu vrstu želuca".

"To je nešto s čime živiš cijelo vrijeme. Dobio sam more prijetnji i dolaze i dalje. Ona prijetnja u subotu o kojoj je (premijer) pričao dan kasnije je prijetnja koja je upućena meni i vladi. Jesam li nešto govorio o tome? Tjedan prije sam isto dobio prijetnju, što sad", rekao je predsjednik, podsjetio je Index.

Na pitanje može li reći koliko su ozbiljne te prijetnje, odgovorio je kako ne može o tome jer bi to bilo "neozbiljno, samoživo, egocentrično, mizerno i jadno".


"Meni su dolazili pred vrata grlati, silni momci i urlali mi pod prozorom. S nekim od tih ljudi danas pijem kavu ili pivo. Razgovaramo da vidimo gdje se nismo razumjeli. Znate tko ih je huškao? Plenković i njemu slični koji su ih bez sekunde braniteljskog staža išli poticati u šator", naveo je Milanović.

"Neka ne govori o huškanju, ako je netko huškač, on je", dodao je.

HDZ odgovorio Milanoviću

Nije trebalo dugo čekati na odgovor iz HDZ-a. Milanovića su nazvali Titovim gardistom.

"Titov gardist Zoran 'Lex Perković' Milanović - ničim izazvan, ali očito politički opterećen svojom prošlosti - lažima o drugima opet nastoji retuširati činjenice o sebi: u Beogradu je kao SKOJ-evac od najvećeg povjerenja ušao u partiju pljujući po komunistima iz Hrvatske da nisu dovoljno 'revni', a kao SDP-ov premijer bio je spreman posvađati Hrvatsku s Njemačkom, UE i cijelim demokratskim i civiliziranim svijetom samo kako bi spasio udbaške zločince", piše HDZ.

"I danas kao udbaška pudlica i provokator izvršava svoje zadatke: nastoji prevesti Hrvatsku sa Zapada u 'ruski svet', posvađati Lijepu Našu sa saveznicima i partnerima iz EU, NATO i SAD-a, te spriječiti vladu da zastarjelu sovjetsku vojnu tehnologiju zamijeni onom modernom i zapadnom", piše HDZ.

"Bacao je i klipove pod ulazak Hrvatske u Schengen, a njegov SDP/MOST kopao je rukama i nogama da se zaustavi LNG terminal kako bi Hrvatska ostala ovisna o ruskom plinu.

Osim toga, vrijeđao je svakodnevno visokog predstavnika kako bi ga spriječio da pomogne Hrvatima u BiH. Milanović više ne hoda u crvenom šuškavcu, ali i dalje radi za Komšića. Takvi kao on u hrvatskoj su se političkoj emigraciji nazivali 'mućci' - bili su to pod krinkom radikalizma ubačeni Udbini provokatori i cinkeri", piše HDZ.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Je li vam žao što je ljeto skoro gotovo?
Da, mrzim i jesen i zimu
Svejedno mi je
Nije, ljeto je zapravo dosadno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.