Ovaj gospon s fotografije tvrdi da se 'raspalo zajedništvo oporbe'. Evo zašto to misli

Borić je optužio Grbina da nije odgovorio na pitanja HDZ-ovih zastupnika nakon čega je izašao iz sabornice

HINA | 22. VELJAČE 2024. | 14:39

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Borić poručio je u četvrtak da se jučer vidjelo kako se oporbeno zajedništvo raspalo u četiri dana, a stranački kolega Nikola Mažar ocijenio da je bilo “tužno i žalosno” gledati predsjednika SDP-a kako se sam bori protiv replika u saborskojraspravi.

"Ovo zajedništvo oporbe koje se na silu htjelo prikazati na ovom mitingu radikalne ljevice u subotu trajalo je puna četiri dana”, rekao je Borić na konferenciji za medije komentirajući 14-satnu raspravu o raspuštanju Hrvatskog sabora.

Istaknuo je da su se najprije posvađali Suverenisti i Domovinski pokret, a onda “krajnje lijevi i krajnje desni”.


“Most se sakrio i pokušao odglumiti nesvrstanost, odnosno, kako oni kažu, neki treći put”, rekao je dodavši da je SDP je ostao sam, a njegov predsjednik Peđa Grbin bez potpore stranke Možemo, Socijaldemokrata i Radničke fronte.

Borić je optužio Grbina da nije odgovorio na pitanja HDZ-ovih zastupnika nakon čega je izašao iz sabornice, i zaključio da je HDZ time uništio tezu o dobroj, lijevoj, progresivnoj alternativi koja bi mogla uspješno voditi državu i građane.

HDZ-ovi zastupnici žalili Grbina

Zastupnik Nikola Mažar poručio je da je na trenutke bilo “tužno i žalosno” vidjeti predsjednika SDP-a koji je “ostao sam tri sata” tijekom jučerašnje rasprave, ali i poručio da je"najvažnije bilo vidjeti kako se lijeva oporba razotkriva oko pitanja vezanih za prosvjed".

“Kolega Vidović je rekao da on ne može stajati iza onoga što je izrečeno na prosvjedu, već samo iza svojih riječi. Kolega Bernardić je rekao da sumnja u iskrenost Peđe Grbina. Predsjednik SDP-a grada Splita je javno napao Ivicu Puljka za trgovanje vijećnicima, za zapošljavanje stranačkih kadrova, prijatelja, za rješavanje donatora i tako dalje”, naveo je Mažar.

I zastupnik Goran Ivanović poručio je kako mu je bilo žao Grbina, istaknuvši da niti SDP-ovci nisu shvatili koje su njegove teze koje bi trebale natjerati predsjednika Vlade da raspiše izbore.

“Stvarno je to izgledalo vrlo slabo, tri i pol godine potrošiti, skoro četvrtu, u Hrvatskom saboru, a ne artikulirati se kao vođa oporbe, stvarno četiri uzalud potrošene godine”, rekao je Ivanović.

Na novinarsko pitanje podržava li izjavu HDZ-ovog zastupnika Josipa Begonje, koji je jučer tijekom rasprave rekao da “samostan male braće nikad neće biti manastir sitnih burazera”, nakon koje je iz sabornice izašla SDSS-ova zastupnica Dragana Jeckov, Mažar je poručio da bi Begonja trebao objasniti što je time mislio.

“Sigurno mislim da on nije mislio to na taj način, a što je konkretno mislio, slobodno će vam on odgovoriti”, rekao je Mažar.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.