Otvorenje izložbe 'Euharistijska čuda diljem svijeta' u Širokom Brijegu

Putujuća izložba bila je postavljena na svih pet kontinenata, ugostile su je mnoge i važne bazilike i svetišta.

FENA | 27. RUJNA 2023. | 13:08

Međunarodna izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta", koju je osmislio i izradio blaženi Carlo Acutis, bit će otvorena u utorak, 3. listopada, u 19.15 sati u Franjevačkom muzeju i galeriji (FMG) u Širokom Brijegu.

Samu izložbu je na hrvatski jezik, sa suradnicima, prevela Marija Boras iz Hrvatske, a replika izložbe u Bosni i Hercegovini je u vlasništvu OFS-a Suho Polje na čelu s duhovnim asistentom don Antom Ledićem. Na području Hercegovine izložbu su prošle godine ugostila bratstva Mostar i Tomislavgrad, priopćeno je iz FMG-a Široki Brijeg.

Želja prevoditelja i priređivača te jedinstvene izložbe u povijesti Katoličke crkve je da ona pridonese porastu štovanja Euharistije i u hrvatskom narodu kao što je to proizvela u dušama stotina tisuća vjernika po cijelomu svijetu dokle je izložba sa svojom porukom već stigla i dalje nastavlja dolaziti.


Carlo Acutis u naslijeđe nam je ostavio ovu izložbu o euharistijskim čudima, kojoj je cilj potvrditi vjeru u stvarnu prisutnost Tijela i Krvi Gospodinove u Euharistiji, koju je nazvao svojom autocestom prema nebu. Znao je ponavljati strastveno da je Krist prisutan u presvetom sakramentu na isti način na koji je bio i prije dvije tisuće godina u vrijeme apostola.

Putujuća izložba bila je postavljena na svih pet kontinenata, ugostile su je mnoge i važne bazilike i svetišta.

Carlo Acutis ili kako ga nazivaju "cyber svetac" bio je običan, jednostavan mladić koji je ljubio Isusa svim srcem, majku Mariju i mnoge svece, a volio se koristiti računalom, te su mu društvene mreže bile premoćno oružje za svjedočiti svoju vjeru u Isusa. Naročito je bio obuzet osobom sv. Franje, te gradomAsizom gdje je provodio svoje praznike. Umro je u dobi od 15 godina zahvaćen iznenadnom bolešću.

Asiški biskup Domenico Sorrentino otvorio je u srijedu 2. lipnja, grob bl. Carla Acutisa u crkvi Sv. Marije Velike u Asizu, te najavio da će njegovo tijelo biti trajno izloženo na štovanje.

Ovaj događaj zajedno organiziraju FGM i Franjevački svjetovni red Široki Brijeg, a izložba će ostati otvorena do 10. listopada.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.