Otvoren 48. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike

FOTO: FENA

Drugog dana festivala publici se nude dvije predstave

BILD.BA | 26. KOLOVOZA 2023. | 10:13

Predstavom Mostarskog teatra mladih ''Smrt je moja ljubav'' sinoć je na Memorijalnoj sceni 2532 u Mostaru otvoren 48. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike.

Drugog dana festivala publici se nude dvije predstave. Najprije će u okviru poetskog festivala "Žena s knjigom" u Yunuz Emre institutu s početkom u 19 sati biti izvedena predstava "Fatima, nevjesta od boli", što je verzija Hasanaginice iz vizure žene. Predstava je nastala po tekstu Ljubice Ostojić, a režirao ju je Sead Đulić.

Nakon toga, na Memorijalnoj sceni Mostarski teatar mladih (eMTeeM)će u 21 sati izvesti predstavu "Maslinova grana" koju je režirala Amra Prutina.


Prva dva festivalska dana u znaku su eMTeeM-a zbog činjenice da sa ovim izvedbama počinje obilježavanje pedeset godina postojanja Mostarskog teatra mladih. Ovo je doprinos festivala jubileju eMTeeM-a, priopćeno je iz te kulturne ustanove.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.