Otvaranje trećeg izdanja festivala Ljubuški Outdoor u četvrtak

ILUSTRACIJA
FOTO: TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA LJUBUŠKI

Natjecanje u paragliding preciznom slijetanju ''Kosača'' održat će se u subotu 27. svibnja s početkom u 9 sati.

FENA | 23. SVIBNJA 2023. | 16:43

Treće izdanje sportsko-rekreativne manifestacije, koja povezuje i revitalizira razasutu kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu ''Ljubuški Outdoor Festival'' (LJOF) počet će u četvrtak, 25. svibnja u 20 sati u Kulturnom centru Ljubuški.

Paragliding natjecanje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera, vodopade Kravicu i Koćušu.

Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.


Na otvaranju će, između ostalih, sudjelovati Milena Šijan, članica ekspedicije 2009. godine na Mount Everest, zatim Martin Čotar, jedan od najboljih hrvatskih cestovnih biciklista te Aleksandra Drinić uime USAID turizma. Nakon otvaranja festivala održat će se Outdoor tribina-Aktivni turizam.

Memorijalna utrka kajacima Žarko Bilić održat će se u petak, 26. svibnja u 12 sati, a za 15,30 sati najavljen je humanitarni spust kajacima Čeveljuša/Kravica za Udrugu ''Duga.

Dječje utrke u biciklizmu i trčanju održat će se u 17 sati dok će u 21 sat nastupiti Glazbena škola Ljubuški i grupa Psihomodo pop.

Natjecanje u paragliding preciznom slijetanju ''Kosača'' održat će se u subotu 27. svibnja s početkom u 9 sati.

Početak Outdoor sajma najavljen je za 12 sati, a u 18,30 održat će se ljubuška desetka ''Scunasticus'' dok će se koncert Sandra Majstorovića i Željka Bebeka održati u 21 sat.

U nedjelju 28. svibnja u 9 sati planiran je planinarski izlet na Vrlosinj dok su za 11 sati najavljene biciklističke utrke ''Stipe i Mara''. U 12 sati počinje Outdoor sajam dok je za 10 sati planirano održavanje ekološke radionice za djecu ''Kravica/Mala Kravica''..

Kako su ranije organizatori najavili, ove godine sudjelovat će oko 800 sudionika što ovaj treći festival čini najbrojnijim do sada u svim disciplinama.

Organizatori Ljubuški Outdoor festivala su JP Parkovi Ljubuški, Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškog, BK Ljubuški, Paragliding klub Ljubuški, HAK Ljubuški, GSS Ljubuški te Foto klub Fokus Ljubuški i Udruga Trebižat.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.