Detalji tragedije u Hrvatskoj: Otac doveo dijete na vojni poligon pa mu dopustio da uzme eksplozivno sredstvo

FOTO: ZVONIMIR BARISIN

Uslijed eksplozije dijete je na mjestu smrtno stradalo dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede

BILD.BA | 21. LIPNJA 2024. | 10:52
IZVOR: HINA

Policija javlja da je jučer uhićen 46-godišnji državljanin Češke zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti” Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom”.

Sumnjiči ga se da je po prethodnom dogovorenom planu obilaska u srijedu, 19. lipnja u poslijepodnevnim satima u društvu svoje obitelji i prijatelja došao na šire kninsko područje gdje se na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona nije pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku te, lakomisleno smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom ušao u zabranjeni prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a koje je potom osumnjičeni osobno stavio u svoj automobil.

Nešto kasnije, zbog kvara na automobilu zaustavili su vozilo uz županijsku cestu da bi dijete iz vozila izvadilo eksplozivno sredstvo koje se u jednom trenutku aktiviralo.Poginulo dijete, dvije osobe teško ozlijeđene

Uslijed eksplozije, zbog zadobivenih ozljeda dijete je na mjestu smrtno stradalo dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede te jedan muškarac lake tjelesne ozljede. Policijski službenici su proveli očevid na području Bilišana, na mjestu eksplozije. Drugi dio očevida policijski službenici proveli su i na spomenutom kninskom području, navodi PU zadarska.

U cilju utvrđivanja vrste eksplozivnog sredstva i načina aktiviranja, svi tragovi pronađeni na mjestu događaja su izuzeti te će biti proslijeđeni na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Dijete je izgubilo život u razornoj eksploziji u Hrvatskoj, demantirane su tvrdnje da se radi o mini iz rata

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru te će u zakonskom roku biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.