Opa, Cvitanović odlučan: U većinu idemo, ali želimo dio vlasti i u FBiH i na ostalim razinama

Na pitanje bi li HDZ 1990 mogao biti dio parlamentarne većine u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Cvitanović odgovara:

BILD.BA | 25. TRAVNJA 2023. | 17:11

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović za Klix.ba je izjavio da njegova stranka neće podržati niti jedno dugoročno rješenje izmjena Ustava FBiH, a odgovorio je i na pitanje je li Devedesetka spremna biti dio nove parlamentarna većine u FBiH.

"HDZ 1990 neće podržati niti jedno dugoročno rješenje jer smatramo da to nije dobro za BiH u ovom trenutku odnosno na taj način mijenjati Ustav Federacije BiH", kazao je.

On je dodao kako smatra da bilo koje rješenje koje će i u minimumu ići na štetu hrvatskog naroda neće biti prihvatljivo.


"Jasno i otvoreno ćemo upozoriti i uraditi sve što možemo da zaustavimo takav način nametanja odluka. Jedino što bismo mogli u ovom trenutku jest kratkoročno nametanje rješenja", kazao je Cvitanović.

Na pitanje bi li HDZ 1990 mogao biti dio parlamentarne većine u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Cvitanović odgovara:

"HDZ 1990 može biti dio parlamentarne većine samo u većinskom nacionalnom legitimitetu, a da bismo bili u većini nužno je da budemo predstavljeni i kroz Vladu FBIH i sve institucije i vlade na svim razinama vlasti", poručio je.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.