Od jutros ponovno prometuje vlak Sarajevo-Ploče-Sarajevo, evo kolika je cijena karte

FOTO: FENA

Cijena karte u jednom smjeru je 25 KM, a povratna 41,40 KM i važi mjesec dana

FENA | 2. LIPNJA 2023. | 14:09

Sezonski putnički vlak na relaciji Sarajevo-Ploče-Sarajevo od jutros je ponovo počeo prometovati, a u funkciji će biti do 27. kolovoza ove godine petkom, subotom i nedjeljom.

Vlak iz Sarajeva polazi u 7.15 sati, a u Ploče dolazi u 10.36. Povratak iz Ploča je u 18.26, a dolazak u Sarajevo u 21.51 sati.

Cijena karte u jednom smjeru je 25 KM, a povratna 41,40 KM i važi mjesec dana.


Putnici koji imaju pravo na povlasticu od 30 posto – studenti, novinari, umirovljenici i grupe s više od šest odraslih putnika će kartu u jednom pravcu plaćati 18,60 KM, povratnu 37,20 KM.

Putnici s povlasticama od 50 posto – djeca od 4 do 12 godina, slijepe osobe i njihova pratnja, grupe s više od 30 odraslih, kartu će u jednom pravcu plaćati 14,30 KM, a povratnu 28,60 KM.

Karte treba kupovati najkasnije dan prije planiranog putovanja do 12 sati i na blagajni ostaviti podatke o imenu i prezimenu, godini rođenja i broju putovnice. Ova procedura je obvezna u cilju efikasnije carinske kontrole i kraćeg zadržavanja pri prelasku državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u Čapljini.

Karte je moguće kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini. Ako putnik započinje putovanje u Pločama, kupit će je na dan putovanja kod konduktera u vlaku.

Putnici kartu plaćaju u konvertibilnim markama ili u eurima i ne mogu je nabaviti online.

Zbog uvođenja ovog sezonskog putničkog vlaka, od 2. lipnja do 27. kolovoza petkom, subotom i nedjeljom će biti pomjeren termin polaska poslijepodnevnog vlaka iz Čapljine za Sarajevo u 19.29 sati, iz Mostara u 19.56, iz Konjica u 20.45 te iz Hadžića u 21.34 sati.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.