Obilježen je Dan hrvatskih ratnih vojnih invalida u Mostaru: 'Da nije bilo njih, mi danas ne bismo bili ovdje'

FOTO: FENA

Posebno je naglašena potreba za zajedništvom i solidarnošću u očuvanju dostojanstva vojnih invalida.

BILD.BA | 30. SVIBNJA 2024. | 17:40
IZVOR: FENA

U povodu Dana hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) – podružnica Mostar u četvrtak je svečano je obilježila 30. obljetnicu svog postojanja i aktivnog rada.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

U spomen na hrvatske branitelje vijence je položilo izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem, predstavnici HVIDRA-e Mostar, izaslanstvo Veleposlanstva Republike Hrvatske i Generalnog konzulata Republike Hrvatske na čelu s Markom Babićem, te predstavnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.


Tom prigodom istaknuto je kako obilježavanje 30. obljetnice HVIDRA-e u Mostaru ima iznimnu važnost zbog očuvanja sjećanja na žrtvu hrvatskih branitelja, te je naglašen značaj HVIDRA-e u promicanju prava i interesa vojnih invalida.

Posebno je naglašena potreba za zajedništvom i solidarnošću u očuvanju dostojanstva vojnih invalida, uz nastavak rada na unaprjeđenju njihovog položaja u društvu.

Čović otkrio koliko mandata očekuje za HDZ: 'Uvjeren sam da će Željana Zovko ostati u novome sazivu'

“Siguran sam da nije bilo Hrvatskog vijeća obrane, žrtava, poginulih, ranjenih i svih onih nestalih, svih onih koji su nosili teret Domovinskog rata na svojim plećima, danas ne bismo bili ovdje i borili se za svoju ravnopravnost. Od srca čestitam 30. obljetnicu naše HVIDRA-e Mostara. Poručujem da su uvijek bili zajedno s nama i da ćemo mi uvijek biti zajedno s njima, a i nove generacije koje dolaze mogu na vrlo jasan način preuzeti odgovornost i na pravi način tumačiti vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo naših branitelja. To je osnovna politika Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine”, poručio je Čović.


Uz Čovića bila je prisutna i europarlamentarka Zovko

Pored Dragana Čovića svečanosti su nazočili dužnosnici iz političkog i javnog života, uključujući zastupnicu u Europskom parlamentu i kandidatkinju HDZ-a Republike Hrvatske na izborima za Europski parlament Željanu Zovko, dopredsjednicu HDZ-a BiH Darijanu Filipović, glavnog tajnika HDZ-a BiH Gorana Božića, federalnog ministra pravde Vedrana Škobića, predsjednicu Vlade HNŽ-a Mariju Buhač, gradonačelnika Grada Mostara Maria Kordića, ministra za pitanja branitelja u Vladi ZHŽ-a Mladena Begića, ministra za pitanja branitelja u Vladi HNŽ-a Đuru Prkačina, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Marka Novaka, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pripadnici vojnih postrojbi, obitelji poginulih hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida, te brojnih drugi uvaženi gosti, stoji u priopćenju.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.