Novinari kradu iz američkog predsjedničkog zrakoplova, sada su dobili upozorenje

FOTO: UNSPLASH

Kada američki predsjednik putuje, prati ga 13 novinara u stražnjem dijelu njegovog Boeinga.

HINA | 30. OŽUJKA 2024. | 09:16

Novinari su inače ti koji rešetaju moćnike u Washingtonu, no ovog su puta oni ukoreni zbog krađe.

Novinsko izvješće je u petak podiglo prašinuu američkom glavnom gradu sa svojom humorističnom, ali temeljitom istragomkrađe iz prostora za novinare u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One.

"Godinama su gomile novinara i drugih osoba u svoje ruksake potiho gurale sve od graviranih čaša za viski ili vino do više-manje svega s oznakom 'Air Force One' prije nego što su izašli iz zrakoplova", izvijestio je Politico.


Udruga novinara Bijele kuće je prošlog mjeseca svojim članovima poslala e-mail kojim je napomenula da nestajanje predmeta iz kabine za novinare, koji su ih uzimali za uspomenu, nije prošlo nezapaženo.

Kada američki predsjednik putuje, prati ga 13 novinara u stražnjem dijelu njegovog Boeinga.

Medijske kuće plaćaju da njihovi novinari lete vladinim zrakoplovom te za obroke i pića poslužena tijekom leta.

Posada kao suvenire dijeli paketiće čokoladica M&M's s predsjedničkim pečatom i potpisom. Čaše i drugi predmeti sa žigom "Air Force One" mogu se kupiti preko interneta.

No, to nije dovoljno za mnoge u zrakoplovu, stoji u izvješću Politica, koje opisuje zveket tanjura i staklenine u ruksacima novinarima dok se iskrcavaju.

Bivši dopisnik iz Bijele kuće za veće novine je u jednom navratu organizirao večeru na kojoj je hranu poslužio na pozlaćenim tanjurima iz Air Force Onea koje se kralo tijekom dužeg vremena, prema izvješću.

No, najmanje jedan novinar je poslušao ukor udruge novinara, što je dovelo do "diskretnog povrata" izvezene jastučnice nakon što je dogovoren sastanak između reportera i dužnosnika za medije u parku preko puta Bijele kuće, napisao je Politico.

"Jastučnica je promijenila vlasnika i to je bilo to".

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.