Nisu daleko od istine osobito za Bidena: Većina birača u Americi smatra da su i Donnie i Sleepy Joe nesposobni za biti predsjednik

Ispitivanje je pokazalo i da Biden vodi ispred Trumpa s četiri postotna boda, premda dvije trećine birača smatraju da je Biden prestar za novi mandat.

HINA | 22. VELJAČE 2024. | 13:12

Američki biračivećinom su skeptični da je predsjednik Joe Biden mentalno sposoban za drugi mandat, a većina misli da to nije ni njegov najizglednijisuparnik na izborima Donald Trump, po ispitivanju SveučilištaQuinnipiac, čiji su rezultati objavljeni u srijedu.

Po ispitivanju, 64 posto ispitanika reklo je da Biden (81) nije mentalno sposoban za drugi mandat, a 51 posto ih misli da to nije ni Trump (77).

Ispitivanje je pokazalo i da Biden vodi ispred Trumpa s četiri postotna boda, premda dvije trećine birača smatraju da je Biden prestar za novi mandat.


Osamdesetjednogodišnji Biden, čija se mentalna oštrina našla pod povećalom nakon što je u ovomjesečnom izvješću posebnog tužitelja Roberta Hura okarakteriziran kao "stariji čovjek s lošim pamćenjem", odbacio je zabrinutost za svoje pamćenje i ne daje naznake da bi se mogao povući iz kampanje za reizbor.

Ispitivanje YouGova za Economist, čiji su rezultati objavljeni također u srijedu, pokazalo je da je Biden jedan postotni bod iza Trumpa.

Mnoga druga ispitivanja pokazuju da je Trump u većem vodstvu. No izbori se održavaju tek u studenome i javno mnijenje do tada se može jako promijeniti.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.