Neredi u Prištini: Na zgradu Vlade bačene dimne bombe, traži se ostavka Kurtija

Policija je čuvala ulaz u zgradu vlade

BILD.BA | 25. OŽUJKA 2023. | 19:04

Pristaše neparlamentarne Socijaldemokratske partije bacili su oko zgrade Vlade u Prištini dimne bombe, nezadovoljni sporazumom iz Ohrida od prošlog tjedna, a kojim je predviđeno i formiranje Zajednice srpskih općina.

Nekoliko stotina pristaša ove stranke, nastale od nezadovoljnih dužnosnika pokreta Samoopredeljenje premijera Albina Kurtija, organiziralo je najprije prosvjednu šetnju središnjim šetalištem u Prištini, da bi se okupili oko zgrade vlade, prenosi RTS.

Zahtijevajući ostavku premijera Kurtija, s jarbola na ulazu u zgradu vlade skinuli su zastave plavo-žute boje na kojima je teritorij Kosova, a na njihovo mjesto okačili bijele zastave, pokazujući da se prema njihovom mišljenju Kurti predao prilikom postizanja dogovora u Ohridu. Zatim su aktivirali više dimnih bombi, čime je kraće vrijeme dio i ulaz u zgradu vlade bio obavijen gustim crnim dimom.


Policija je čuvala ulaz u zgradu vlade. Drugih incidenata tijekom prosvjeda nije bilo.

Iako su protiv sporazuma iz Ohrida, unatoč pozivu da se pridruže, oporbene stranke i njihovi aktivisti nisu bili na prosvjedu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.