Neočekivane vijesti stižu iz Mostara: Željko Petrović više nije trener Zrinjskog, poznato je i tko će ga naslijediti

FOTO: MONDO

Zrinjski je pod njegovom palicom u 22 utakmice upisao 18 pobjeda, tri remija i jedan poraz.

BILD.BA | 20. LIPNJA 2024. | 15:53

HŠK Zrinjski Mostar želi službeno potvrditi sporazumni raskid ugovora s glavnim trenerom Željkom Petrovićem, naveo je klub u priopćenju.

Izjavu o novoj odluci kluba komentirao je i predsjednik Uprave Denis Lasić.

“S obzirom na činjenicu da je iza gospodina Petrovića uspješnih šest mjeseci na klupi Plemića, a što je okrunjeno osvajanjem Kupa BiH, HŠK Zrinjski želi jasno naglasiti da su na današnjem razgovoru u obzir uzete sve okolnosti nakon čega je postignut dogovor o razlazu koji je bio prijateljski.


Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima Uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom. Željko Petrović je trener s velikim renomeom i sretni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu.

Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inozemni klub i prije naših europskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu”, izjavio je Lasić.

S obzirom na iznad navedeno, HŠK Zrinjski odlučio je novim šefom stručnog stožera imenovati Marija Ivankovića, koji će danas u 18.30 sati okupiti momčad i krenuti u pripreme za novu sezonu.


Postao je glavni trener 5. siječnja

Željko Petrović glavnim trenerom Plemića je imenovan 5. siječnja, službeni debi upisao je u Kup utakmici protiv Slavije (3:0), dok je Zrinjski pod njegovom palicom u 22 utakmice upisao 18 pobjeda, tri remija i jedan poraz.

Dalić odgovorio na pitanje koje muči cijelu Hrvatsku pa rekao: 'Odgovornost je moja, naviknuo sam na kritike'

“Treneru Petroviću se zahvaljujemo na uspješnoj suradnji te mu od srca želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere”, zaključili su iz HŠK Zrinjski.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.