Nema kraja problemima za Zlatka Dalića: Ostao bez još dva važna igrača

Hrvatski izbornik muku muči s oslabljenom reprezentacijom

BILD.BA | 15. STUDENOG 2023. | 11:53

Nkaon što su iz redova Vatrenih otpali Bruno Petković i Mateo Kovačić, zbog ozljeda izbornik Zlatko Dalić ne može više računati ni na Nikolu Vlašića i Josipa Juranovića.

Nikola Vlašić, koji je naknadno pozvan, otpao je za oba susreta, a Josip Juranović će propustiti utakmicu u Latviju, dok i dalje postoji mogućnost da bude spreman za Armeniju.


"Vlašić je na okupljanje reprezentacije stigao sa zdravstvenim problemom, a nakon treninga u utorak navečer postalo je jasno da zbog bolne pubične kosti neće moći konkurirati za predstojeće utakmice hrvatske reprezentacije te je pušten u klub na daljnju terapiju. Josip Juranović propustio je prva dva treninga zbog problema s mišićem, a detaljna dijagnoza pokazala je da se desni bek hrvatske reprezentacije neće moći oporaviti na vrijeme da bi konkurirao za utakmicu u Rigi 18. studenoga. Juranović će nastaviti s terapijama te će, ovisno o brzini oporavka, biti donesena odluka o tomu može li konkurirati za ogled s Armenijom koji je na rasporedu u utorak 21. studenoga u Zagrebu", piše u priopćenju HNS-a.


Peh za pehom
Oslabljena reprezentacija Hrvatske traži svoje mjesto na Europskom prvenstvu koje će se sljedeće godine igrati u Njemačkoj. Ivan Perišić će dulje vrijeme biti izvan igre zbog operacije križnog ligamenta kao i Mislav Oršić.

Luka Ivanušec i Andrej Kramarić tek su se vratili nakon ozljeda zbog kojih su propustili okupljanje u listopadu. Upravo zbog toga je izbornik nakon nekoliko godina vratio Marka Pjacu pa i na dan okupljanja iznenađujuće pozvao Marca Pašalića iz Rijeke koji nije ni bio na pretpozivu. Također, prvi put je među Vatrenima i dinamovac Martin Baturina, dok je tu i povratnik Luka Sučić.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.