Naziru se konture HNK Mostar: 'Simbol identiteta hrvatskog naroda u BiH'

Čović je iskazao potporu rukovodstvu Hrvatskog narodnog kazališta kako bi se što prije završili radovi.

BILD.BA | 9. TRAVNJA 2024. | 20:19

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice dr. Dragan Čović danas je posjetio gradilište Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Uz predsjednika Čovića, posjetu je nazočila i dopredsjednica Filipović, kao i visoko izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.


Milas se medijima obratio tijekom posjete gradilištu nove zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru

"Vidimo konture Hrvatskog narodnog kazališta simbola identiteta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Ono što je trebalo i davno prije napraviti. Ovako kako to radimo danas vjerujem da će Hrvati u BiH uskoro, ali i cijela BiH imati reprezentativno kazalište", kazao je državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas. Milas se medijima obratio tijekom posjete gradilištu nove zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, prenosi Bljesak.info.

Ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Ivan Vukoja upoznao je nazočne o trenutnoj fazi izvođenja radova, te su dužnosnici obišli gradilište. Kazano je da radovi napreduju u skladu s dogovorenim planom te je naglašeno da se radi o iznimno važnom i strateškom projektu kako za hrvatski narod tako i za cjelokupnu kulturnu scenu u Bosni i Hercegovini.

Čović najavio razgovor s Dodikom: 'Moramo spriječiti eskalaciju krize i izbjeći blokadu u koju nas žele uvući'

Ravnatelj HNK Vukoja se zahvalio na podršci koja je pružena kako bi u skoroj budućnosti imali suvremeno kazalište. Čović je iskazao potporu rukovodstvu Hrvatskog narodnog kazališta kako bi se što prije završili radovi te se vratili u sjedište ustanove.


VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.