Navodno je u seksualnom odnosu s vlastitom sestrom, a postao je predsjednik jedne od najvećih država na svijetu 

FOTO: LUIS ROBAYO/AFP

Mediji spekuliraju da mu je sestra ujedno i ljubavnica, ali oni to odbijaju komentirati.

BILD.BA | 20. STUDENOG 2023. | 18:31

Izraziti politički desničar i ekonomski libertarijanac Javier Milei novi je predsjednik Argentine, osme po veličini države svijeta i tridesete po snazi ekonomije. U drugom predsjedničkom krugu održanom ove nedjelje uvjerljivo je pobijedio s 56% glasova, u usporedbi s 44% za Sergia Massu, peronističkog kandidata i ministra gospodarstva, ili s razlikom od gotovo tri milijuna glasova. Opća je ocjena da Argentina kreće u nepoznato, pod vodstvom ekonomista koji sebe opisuje kao liberalnog libertarijanca i anarhokapitalista.

Pedesettrogodišnji Javier Milei ušao je u politiku tek 2021. godine. Nakon što je osnovao libertarijanski savez "Sloboda dolazi" (La Libertad Avanza), ubrzo je izabran u parlament iz jednog od okruga Buenos Airesa. Argentinci su ga upoznali jer je često sudjelovao u televizijskim emisijama raspravljajući o ekonomskim i političkim temama. Milei ne samo da je oštro govorio protiv argentinskih političara, već je na televiziji i često galamio na sugovornike.

Na predizborne skupove dolazi u automobilu Cadillac de Ville, onom istom kakav je imao Elvis Presley, a na bini bi mahao motornom pilom, simbolično pokazujući kakvu politiku namjerava provoditi. Privatno je podjednako normalan - živi sa sestrom i četiri psa mastifa koje je nazvao po poznatim ekonomistima - Murray, Milton, Robert i Lucas (u čast Murrayja Rothbarda, Miltona Friedmana i Roberta Lucasa). Ti psi su potomci njegova prvog Conana, koji je umro 2017., ali Milei i danas o njemu govori kao o živom. Mediji spekuliraju da mu je sestra ujedno i ljubavnica, ali oni to odbijaju komentirati. Argentince, zgrožene privrednim kolapsom države, ništa od spomenutog nije spriječilo da ga uvjerljivo podrže za predsjednika. A on je najavio da neće odustati od radikalnih mjera koje je zagovarao u kampanji.


OVDJE detaljnije.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.