Navijači Rijeke skandirali: 'Umri Livaja', 'Je** se Splite'...

FOTO: CROPIX

Nažalost, nije prvi put da se ovako nešto događa.

BILD.BA | 22. VELJAČE 2024. | 09:14
IZVOR: Direktno.hr

SuperSport HNL sve je zanimljiviji, a završnica se sve više bliži. Rijeka je prva na tablici s 50 bodova nakon 23 utakmice, a slijedi je Hajduk koji ima samo dva boda manje. Napetost na terenu i bodovnoj tablici prelila se i na tribine, a izgleda i na futsal.

U Rijeci su se na utakmici HMNK Rijeke i AMNK Universitasa iz Splita mogli čuti ružni stihovi poput "Umri Livaja" i "Gazi Tovara", a sve je zabilježio i delegat utakmice pa će domaći sastav biti kažnjen zbog ponašanja dijela svojih navijača.

Disciplinski sudac već je zatražio pismeno očitovanje kluba. Traži da klub objasni propuste u organizaciji spomenute utakmice te da navedu razloge zašto na utakmici nije osigurana nazočnost liječnika upisanog u COMET.


"Na utakmici odigranoj dana 17. veljače 2024. godine u Rijeci u odnosu u više navrata došlo do neprimjerenog ponašanja navijača domaće momčadi u vidu uvredljivog skandiranja 'Umri Livaja', 'Gazi Tovara' i 'Je** se Splite'. Nedostajao je i liječnik", pišu iz HNS-a.

Nije prvi put

Nažalost, nije prvi put da se ovako nešto događa. Pred Jadranski derbi, koji se igrao u listopadu prošle godine na Rujevici, među dijelom navijača se proširila najljepnica s porukom "Umri Livaja", a ista se nekoliko mjeseci kasnije pojavila i na božićnom drvcu na riječkom Korzu.

Iscurio je i video na kojem se vidi kako navijači Rijeke u noćnom klubu pjevaju "Umri Livaja" uoči spomenutog derbija. Upravo na Rujevici Livaja je napadnut od strane navijača na pripremama s Vatrenima.
Navijač je Livaji vikao da napusti reprezentaciju i da je "tovar", a kada mu je spomenuo obitelj, Marko nije mogao izdržati pa je otišao do ograde obračunati se s njim. Poslije toga napustio je Vatrene kako im ne bi bio "uteg".

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.