Nastala je ogromna potražnja za električnim automobilom tvrtke Xiaomi, izgledom neodoljivo podsjeća na Porsche

FOTO: TI GONG

Lansiran je usred žestokog rata cijena na svjetskom automobilskom tržištu.

BILD.BA | 1. TRAVNJA 2024. | 19:23
IZVOR: HINA

Kineski Xiaomi upozorava potencijalne kupce električne limuzine SU7, da bi na svoj auto zbog goleme potražnje mogli čekati četiri do sedam mjeseci.

Proizvođač pametnih telefona i druge potrošačke elektronike počeo je u četvrtak primati narudžbe za svoj model električnog automobila s kojim ulazi na to tržište i izvijestio da je u prva 24 sata broj prednarudžbi dosegnuo 88.898.

Prema stanju na Xiaomijevoj aplikaciji za narudžbu automobila, isporuke za standardni model SU7 po cijeni od 215.900 juana, tj. 29.870 dolara, mogle bi potrajati između 18 i 21 tjedna.


Čekanje na isporuku modela SU7 Pro moglo bi trajati od 18 do 21 tjedan, dok bi se za najskuplji model, čija je cijena 299.900 juana ili 41.5 tisuća dolara, mogle protegnuti između 27 i 30 tjedana.


Podsjeća na Porscheove modele sportskih automobila Taycan i Panamera

SU7, čiji dizajn podsjeća na Porscheove modele sportskih automobila Taycan i Panamera, lansiran je usred žestokog rata cijena na svjetskom automobilskom tržištu, gdje se više od 40 marki natječe za pažnju potrošača.

Xiaomi pritom nije bez aduta i to jakih, primjećuju analitičari, koji ističu da ima dublje džepove od mnogih startupova za električna vozila i da mu stručnost stečena u biznisu s pametnim telefonima daje prednost u razvoju elektroničkih nadzornih sustava, značajki koju kineski potrošači cijene.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.