Naša stranka sutra bira predsjednika, na konvenciji će biti i jedna zastupnica iz Hrvatske

FOTO: NAŠA STRANKA

Na dnevnom redu naći će se izmjene i dopune Statuta Naše stranke, te Programska deklaracija.

BILD.BA | 9. LIPNJA 2023. | 11:29

Kongres Naše stranke na kojem će biti biran predsjednik, potpredsjednici i članovi Glavnog odbora bit će održan sutra u Sarajevu.

Kandidat za predsjednika je aktualni predsjednik Edin Forto dok su kandidati i kandidatkinje za potpredsjednike: Alen Girt (vijećnik u Općinskom vijeću Centar i u Vijeću Grada Sarajeva), Amir Hasičević (ministar trgovine u Vladi FBiH), Behija Kulović (zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona), Damir Arnaut (zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH), Mersiha Jogunčić (vijećnica u Općinskom vijeću Gračanice) i Vildana Bešlija (zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo).

Na dnevnom redu naći će se izmjene i dopune Statuta Naše stranke, te Programska deklaracija.


Osim lokalnih političara, Kongresu će prisustvovati i EU dužnosnici među kojima su EU parlamentarac i izvjestitelj u EU parlamentu za BiH Klemen Grošelj, potpredsjednica Saveza liberala i demorkata Europe (ALDE) Annelou van Egmond, bivši ministar odbrane Slovenije i predsjednik Liberala Jugoistočne Evrope (LIBSEEN) Roman Jakič, te zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Puljak, najavljeno je iz Naše stranke.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.