Napretkova 'Večer vokalne muzike'

Nastupili su studenti  treće godine solo pjevanja sa Muzičke akademije u Sarajevu

FENA | 20. LIPNJA 2023. | 11:42

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače sinoć je održan je koncert pod nazivom “Večer vokalne muzike” u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" - Glavna podružnica Mostar.

Nastupili su studenti treće godine solo pjevanja sa Muzičke akademije u Sarajevu,Idna Muminović,sopranDanijel Perić i Tomislav Perić, baritoni, koji su u klasi prof. Ademe Pljevljak–Krehićuz klavirsku pratnju prof.Milana Lucića, priopćili su iz HKD "Napredak" - Glavna podružnica Mostar.

"Sjajnim odabirom i izvedbama solo pjesmi, dueta i arija Idna, Danijel i Tomislav oraspoložili su mostarsku publiku u Galeriji kraljice Katarine Kosače. Pokazali su da Mostar cijeni i poštuje klasični pristup glazbi što je i publika nagradila dugotrajnim pljeskom", priopćili su organizatori.


Predsjednik HKD "Napredak" - Glavna podružnica MostarMiroslav Landeka istaknuo je kako Napredak pored toga što stipendira mlade i nadarene studente glazbe, nastoji im organizirati nastupe na koncertima, jer potrebni su im javni nastupi da vide koliko su napredovali, kao i da bi se lakše nosili s tremom, ali i dobili povratnu informaciju od publike.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.