Napokon je postignut dogovor o uklanjanju izgorjele jahte: Evo kada bi sve trebalo biti gotovo

FOTO: MAKARSKADANAS.HR

Inače, u tankovima jahte ima oko 6 tona goriva,a u moru oko plovila su zaštitne plutače.

BILD.BA | 9. SRPNJA 2024. | 16:58

Nakon više od tjedan dana otkako je u makarskoj luci izgorjela 34-metarska jahta ‘Acceptus’, a čija prevrnuta olupina je i dalje privezana uz obalu u gradskom portu, u utorak je postignut dogovor o njenom uklanjanju iz luke, a poslovi trebaju početi već sutra.

Izgorjela olupina jahte zauzima sedam vezova za brodove, rekao je u utorak kapetan Ante Bilić, direktor tvrtke ‘Makarska obala’, koja upravlja makarskom gradskom lukom.

Predstavnici vlasnika jahte i tvrtke koja će ukloniti izgorjelu jahtu, nakon sastanka u Lučkoj kapetaniji došli su u ‘Makarsku obalu’ te iznijeli i dogovorili plan i način vađenja iz mora kao i odvoz izgorjele jahte.


Nakon što ronioci tvrtke koja će odvesti izgorjelu olupinu jahte obave potrebne poslove u moru, kazao je Bilić, u gradsku luku doplovit će pomorska dizalica te podići jahtu na teglenicu gdje će biti obavljen potrebni očevid.

Zatim će olupina jahte na tegljenici biti odvučena iz makarskog porta.

Očekuje se da bi svi poslovi oko uklanjanja olupine jahte, koji počinju već sutra u moru, mogli biti završeni za nešto više od tjedan dana, dodao je Bilić.

Inače, u tankovima jahte ima oko 6 tona goriva, u moru oko plovila su zaštitne plutače, a na gradske obali u Makarskoj koja je dijelom i dalje zatvorena za pješake i moguće približavanje izgorjeloj olupini jahte, neprekidno je dežurstvo policije.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.