Napeto u Hercegovini: U Grudama uhićen policajac Marinko, SIPA pretresala upravu policije i tamošnju stanicu

FOTO: PHOTO BY EV ON UNSPLASH

Navedene aktivnosti realizirane po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke

BILD.BA | 16. SVIBNJA 2023. | 15:59

Policijski službenik iz Gruda uhićen je u akciji SIPA-e koja se provodila u utorak ujutro na području Gruda i Ljubuškog, potvrđeno je za Bljesak.info iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke. Avaz je objavio da je riječ o umirovljenom policajcu Marinku Mariću (1959. godište).

”U pretresima je izuzeta dokumentacija iz Policijske uprave Grude te iz Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH”, rekao je Josip Aničić, tužitelj županijskog tužiteljstva.

SIPA je potvrdila kako je su akciju ‘Derbi 2’ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli na području Gruda i Ljubuškog.


Kako je navedeno, u okviru akcije su izvršeni pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji i privremeno oduzimanje dokumentacije na dvije lokacije, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ‘Odavanje službene tajne’ u vezi s krivičnim djelom ‘Zloupotreba položaja ili ovlaštenja’ propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

”Slobode je lišena jedna osoba, koja će biti provedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navela je SIPA.

Navedene aktivnosti realizirane po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, a u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Je li vam žao što je ljeto skoro gotovo?
Da, mrzim i jesen i zimu
Svejedno mi je
Nije, ljeto je zapravo dosadno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.