Nakon vijesti da će se u nogometu koristiti plavi karton oglasio se Mesut Özil : 'Znači oni će igrati sa 6 igrača?'

FOTO: PROFIMEDIA

Plavi karton bi se dodjeljivao u slučaju kad se naprave prekršaji u obećavajućim situacijama ili zbog prevelikih protesta kod sudaca.

BILD.BA | 9. VELJAČE 2024. | 11:04
IZVOR: sportsport.ba

U nogomet uskoro stiže plavi karton. Tu vijest su prenijeli britanski mediji te najavili uvođenje revolucionarnog pravila. Među prvim koji se oglasio je bio Mesut Özil, umirovljeni veznjak turskog porijekla.
Međunarodni odbor za pravila nogometne igre (IFAB) najavio je uvođenje plavog kartona koji ukratko predstavlja izlazak igrača na 10 minuta van igre.

Plavi karton bi se dodjeljivao u slučaju kad se naprave prekršaji u obećavajućim situacijama ili zbog prevelikih protesta kod sudaca.

Među prvim koji su reagirali na vijest o uvođenju plavog kartona u nogomet bio je Mesut Özil koji je poslao otrovnu strijelicu prema Atletico Madridu.
"Znači Atletico Madrid će igrati samo sa šest igrača?", napisao je umirovljeni veznjak na društvenoj mreži X te je tako prozvao madridski klub.
Kao što je poznato Atletico igra vrlo agresivan nogomet koji je obično na ivici prekršaja i veoma su nezgodni za rivala.


Izabranici Diega Simonea vrlo često ulaze i u rasprave sa sudijama pa uvođenje plavog kartona sigurno ne bi pogodovalo ovom timu koji bi morao mijenjati svoju strategiju ponašanja tijekom utakmica.

Očigledno je da Özil nema lijepo sjećanje na utakmice s Atletico Madridom iz vremena dok je nastupao za Real, a potom je protiv Atletica igrao na nekoliko mečeva kao član Arsenala.

Kada je u pitanju uvođenje pravila o plavom kartonu isto za početak neće biti primjenjivano u najvažnijim nogometnijim takmičenjima za seniore.

Plan je testirati pravilo na takmičenjima za omladince poslije čega bi s vremenom zaživjelo i u seniorskom fudbalu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.