Nakon tragedija u Srbiji povećana prisutnost policije i pred brojnim našim školama

FOTO: ILUSTRACIJA

Dodatno angažiranje se odnosi na povećano prisustvo policijskih službenika oko škola, vrtića, u sredstvima javnog prijevoza...

BILD.BA | 5. SVIBNJA 2023. | 17:55

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak i zamjenik ravnatelja Federalne uprave policije Ensad Korman danas su uputili dopis upravama policije županijskih ministarstava unutarnjih poslova s ciljem dodatnog angažiranja svih raspoloživih policijskih kapaciteta, te poticanja suradnje nadležnih institucija sa građanima.

"Poštovani građani, nemili i stravični događaji koji su se zbili u Republici Srbiji u kojima su živote izgubila nevina djeca i zaposlenik škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, od dječaka njihovog vršnjaka, masovnog ubojstva koje je počinio dvadesetogodišnjak u Mladenovcima, kao i činjenice da su službenici Federalne uprave policije tijekom jučerašnjeg dana lišili slobode osamnaestogodišnjeg mladića iz Bihaća koji je na društvenim mrežama prijetio kako će počiniti masakr u Ekonomskoj školi u Bihaću, izazvali su nesigurnost i strah kod građana Bosne i Hercegovine.

Dodatno angažiranje se odnosi na povećano prisustvo policijskih službenika oko škola, vrtića, u sredstvima javnog prijevoza, na mjestima okupljanja maloljetnika i tinejdžera, te aktivno praćenje društvenih mreža i foruma, na kojima se mogu prikupiti informacije o osobama koje podržavaju ovakav ili sličan vid nasilja, kao i druge aktivnosti čija je svrha onemogućavanje izvršenja ovakvih kaznenih djela.


Federalno ministarstvo unutarnjih poslova i Federalna uprava policije će pružiti svu neophodnu pomoć sa svojim materijalno-tehičkim i kadrovskim kapacitetima, kako bi se stupanj sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine podigao na najvišu moguću razinu i pojedinci spriječili u vršenju kaznenih djela, čiji smo svjedoci u prethodnih nekoliko dana", navodi se u priopćenju FUP-a.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.