Nakon tragedija u Srbiji povećana prisutnost policije i pred brojnim našim školama

FOTO: ILUSTRACIJA

Dodatno angažiranje se odnosi na povećano prisustvo policijskih službenika oko škola, vrtića, u sredstvima javnog prijevoza...

BILD.BA | 5. SVIBNJA 2023. | 17:55

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak i zamjenik ravnatelja Federalne uprave policije Ensad Korman danas su uputili dopis upravama policije županijskih ministarstava unutarnjih poslova s ciljem dodatnog angažiranja svih raspoloživih policijskih kapaciteta, te poticanja suradnje nadležnih institucija sa građanima.

"Poštovani građani, nemili i stravični događaji koji su se zbili u Republici Srbiji u kojima su živote izgubila nevina djeca i zaposlenik škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, od dječaka njihovog vršnjaka, masovnog ubojstva koje je počinio dvadesetogodišnjak u Mladenovcima, kao i činjenice da su službenici Federalne uprave policije tijekom jučerašnjeg dana lišili slobode osamnaestogodišnjeg mladića iz Bihaća koji je na društvenim mrežama prijetio kako će počiniti masakr u Ekonomskoj školi u Bihaću, izazvali su nesigurnost i strah kod građana Bosne i Hercegovine.

Dodatno angažiranje se odnosi na povećano prisustvo policijskih službenika oko škola, vrtića, u sredstvima javnog prijevoza, na mjestima okupljanja maloljetnika i tinejdžera, te aktivno praćenje društvenih mreža i foruma, na kojima se mogu prikupiti informacije o osobama koje podržavaju ovakav ili sličan vid nasilja, kao i druge aktivnosti čija je svrha onemogućavanje izvršenja ovakvih kaznenih djela.


Federalno ministarstvo unutarnjih poslova i Federalna uprava policije će pružiti svu neophodnu pomoć sa svojim materijalno-tehičkim i kadrovskim kapacitetima, kako bi se stupanj sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine podigao na najvišu moguću razinu i pojedinci spriječili u vršenju kaznenih djela, čiji smo svjedoci u prethodnih nekoliko dana", navodi se u priopćenju FUP-a.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Je li vam žao što je ljeto skoro gotovo?
Da, mrzim i jesen i zimu
Svejedno mi je
Nije, ljeto je zapravo dosadno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.