Na neobičnoj lokaciji počela sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, a evo koji je razlog za to

U najavljenom dnevnom redu sedmog redovnog zasjedanja je nekoliko zakona i drugih predloženih odluka.

FENA | 28. STUDENOG 2023. | 12:00

Počela je sedma redovna sjednica u trenutnom mandatu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Prvi put se sjednica Doma održava u zgradi Općine Stari Grad jer sala u sjedištu Parlamenta nije sigurna, priopćeno je nedavno, zbog prokišnjavanja plafona u tom objektu.

U najavljenom dnevnom redu sedmog redovnog zasjedanja je nekoliko zakona i drugih predloženih odluka.


Zakoni se odnose na uređenje poduzetničke infrastrukture u Federaciji, poticanje razvoja malog gospodarstva, kao i usmjeravanje dijela prihoda poduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacjskih objekata.

Predložene su i odluke o izmjenama Poslovnika Zastupničkog doma te o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Program integriranog razvoja koridora Save i Drine primjenom višefaznog programskog pristupa; zatim odluka o davanju suglasnosti na dopunu Statuta Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje te Izvještaj o odobravanju izdvajanja novca iz proračunske tekuće rezerve u prvih šest mjeseci 2023. godine.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.