Na Kosovu su užasno srditi na Đokovića zbog jedne pjesme koja je svirala tijekom meča Srbije i Velike Britanije

ILUSTRACIJA
FOTO: UNSPLASH

BILD.BA | 24. STUDENOG 2023. | 19:21

Davis Cup reprezentacija Srbije ostvarila je velik uspjeh plasiravši se u polufinale tog natjecanja nakon pobjede nad Velikom Britanijom. No, nakon trijumfa Srbije oglasio se Teniski savez Kosova, koji je najavio žalbu Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) i drugim relevantnim institucijama.

Zbog čega? Zbog jedne pjesme. Naime, tijekom meča Srbije i Velike Britanije stalno se puštala pjesma Veseli se srpski rode Danice Crnogorčević, a to su s Kosova protumačili kao provokaciju.

''Nevjerojatno je da se takve provokacije nacionalističkim pjesmama događaju na velikim sportskim događajima, posebno u Davis Cupu, koji je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator natjecanja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo'', stoji u priopćenju Teniskog saveza Kosova.


Osim toga, ističu da ovo nije prvi put da Novak Đoković čini sličan incident, ističući da je nakon pobjede na Roland Garrosu na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije".

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.